Ajánló

Búcsúzás


Kedves Kispestiek, Kedves Wekerleiek!

Közel 15 éve dolgozom a Wekerlei Kultúrházban, és több mint 11 éve vagyok vezetője az intézménynek. Sok-sok szép és küzdelmes pillanatot éltem át itt, rengeteget tanultam, és Wekerlén mindig őszinte és jó akaratú együttműködőkre, barátokra leltem. A szívemhez nőtt ez a városrész, a Wekerlei Kultúrházra pedig úgy tekintek, mint a gyermekemre. Gondoztam, szépítgettem, fejlesztettem, beleálmodtam és megvalósítottam a vágyaimat, és most elengedem a kezét...

2020. november elsejétől már nem igazgatom a WKK-t. Hosszú és alapos gondolkozás előzte meg a döntésemet. Az életem úgy alakult, hogy családommal a város másik végére költözöm, és új feladatok várnak rám saját vállalkozásunkban, ezért felelősen átgondolva úgy döntöttem, hogy felvállalom a kihívásokat. Ahogy egy ember életében is, úgy egy intézmény életében is jót tesz a frissítés, az új szemlélet, új ötletek megjelenése. Ebben a reményben válok meg pozíciómtól. Könnyebb volt a döntésem úgy, hogy a velem hat éve együtt dolgozó művelődésszervező munkatársam, Kiss-Szitár Orsolya lesz a megbízott igazgató utánam, és remélhetőleg pályázik is majd a pozícióra. A WEKKA alapítvány elnökeként azonban nem szakad meg a kapcsolatom a kultúrházzal.

Köszönettel tartozom annak a sok kispesti és wekerlei embernek, akikkel a sok év alatt munkakapcsolatban, sokakkal már barátságban voltam, vagyok. Végtelen hálát érzek azért, hogy a munkámat mindvégig támogatták, hogy megbecsülést, tiszteletet kaptam. Ebben a kerületben, ebben a kis művelődési házban csodákat éltünk át és valósítottunk meg a munkatársaimmal. A wekerlei miliő örökre szívembe vésődött, ahogy szoktam mondani, ez itt a világ közepe, ahová biztosan visszajáró vendég leszek.  

A WKK nagy változásokon, fejlődésen ment keresztül az utóbbi 10 évben, és ez nemcsak nekem köszönhető, hanem a velem dolgozó munkatársaimnak is, az engem körülvevő wekerlei civileknek, valamint az ide látogató igényes közönségnek.

Baráti szeretettel:

Szabó Mária
Wekerlei Kultúrház és Könyvtár Művelődési Ház
 Címkék:
2020.10.10.