Olvasósarok

Vége van az idei a napközis tábornak (archiválva 2016.10.30.)


Bezárt a nyári napközis tábor. Ma töltötték utolsó napjukat a kerületi napközis táborban a kispesti diákok. A 9 hetes nyári táborozást idén 10 millió forinttal támogatta az önkormányzat.

Kilenc héten keresztül, június végétől augusztus 19-ig hetente 150-180 kispesti iskolás gyerek nyári szünidős programjáról gondoskodott az önkormányzat napközis tábora a Vass Lajos Általános Iskolában. Az utolsó hét diákjait és a vendégeket – köztük Kertész Csaba alpolgármestert és Szujkó Szilviát, a KOSIE Bizottság elnökét – Szabó Mária, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (WKK) igazgatója és Büki Katalin táborvezető köszöntötte az iskola tornatermében, a tábor jelképes kulcsainak átvételét követően.

Az önkormányzat részéről Kispest alpolgármestere mondott köszöntőt, amelyben kiemelte a szervezők, a pedagógusok és a technikai dolgozók áldozatkész, eredményes munkáját. Kertész Csaba elmondta, hogy az önkormányzat idén 10 millió forinttal támogatta a nyári táboroztatást. A programok most is ingyenesek voltak, a gyerekek szüleinek a megszokott iskolai étkezés díját kellett fizetniük, így akik ingyen étkeznek év közben, térítésmentesen táborozhattak.

Az önkormányzati táboroztatást idén is sok kispesti család vette igénybe, mert nagyszülők és szabadság hiányában csak így tudtak színvonalas nyári szabadidős elfoglaltságot biztosítani gyermeküknek. A programokat a WKK munkatársai állították össze a tábor szabadidő-szervezőinek aktív közreműködésével, akik mindent megtettek azért, hogy a gyerekek számára maradandó élményt nyújtson a táborozás. Naponta sport- és kézműves foglalkozások, délelőtt és délután uszodai program várta a diákokat, hetente egyszer pedig hosszabb kirándulás szerepelt a napirendben.

A záróünnepségen Szabó Mária köszönetet mondott és – a gyerekek hangos tetszésnyilvánítása közepette – ajándékokat adott át a tábor vezetőinek és szabadidő-szervezőinek, a tábori titkároknak, a több héten át dolgozó pedagógusoknak és technikai dolgozóknak, valamint a közösségi szolgálatban részt vevő diáksegítőknek és önkénteseknek. A nyári tábort a BangerZ CreW táncosainak műsora zárta, akik improvizációs hip-hop mixet mutattak be, majd tánctanulásra invitálták a lelkes gyerekeket. A program végén vendéglátás várta a táborozókat és a táboroztatókat.

Forrás: kispest.hu

2015. augusztus 19.

Kapcsolódó galéria (Napközis tábor):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: napközis, tábor, táborzáró
2015.08.19.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

KERÜLETI NAPKÖZIS TÁBOR (archiválva 2015.09.21.)

2015. Június 22 - augusztus 19.
részletek...

Kispesti Kóficok Kerületi Napközis Tábor (archiválva 2018.08.27.)

Napközis tábor a Kispesti Eötvös József Általános Iskolában.
részletek...