Olvasósarok

Téltemetés 2017


Rajtunk már nem múlik – Téltemetés 2017.

Minden évben eljön az a pillanat, amikor már nem vígasztal minket sem az illatos tea, sem a hóesés, sem a szánkózás, sem a sült gesztenye, sem a takarónk melege. Mert tavaszt akarunk. De nagyon, és gyorsan.
A Wekerlei Társaskör Egyesület és a Wekerlei Kultúrház ráérezve erre a sokakat érintő igényre, közös téltemetésre invitálja minden évben a tavaszvárókat. Annak érdekében, hogy az űzés valóban alapos és hathatós legyen, a Wekerlei Kultúrházban kiszebábukat és zajkeltő eszközöket lehetett készíteni, amelyekkel egyrészről illő módon útjára engedhettük a telet, másrészről elijeszthettük a gonosz erőket, nehogy belekontárkodjanak a kikeletbe. 
A temetés főszereplője idén is az óriás kiszebáb volt – ebben az évben eléggé kikerekedett, úgy látszik hosszú és nehézségekkel teli volt a tél – akinek karján a gúzskarikákra, valamint a tarisznyájába lehetett elhelyezni a gondűző cédulákat, hogy vigye magával jó messzire mindazt, amit el szeretnénk hagyni. 
E kellékekkel felvértezve indult a hangos és hosszú menet a Kós Károly térre, ahol a téltemetők körében kántálással és énekszóval, a csillagokig érő lángok közé dobták a kiszebábut. 

„Kisze kisze szalmából, 
Perzselődj a lángoktól,
Vörös táncban hamvadj el, 
Nékünk most már tavasz kell!”

 

Kapcsolódó galéria (Téltemetés 2017.02.25.):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: téltemetés
2017.03.13.

Kedves Látogatóink!

Jelenleg a közművelődési intézmények KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI ESEMÉNYEKET rendezhetnek meg (szabadtéri rendezvényekről szóló 241/2020-as kormányrendelet).
Ezért a WKK-nak továbbra is ZÁRVA kell tartania. 

A június 29-től meghirdetett táborainkat (Cirkusz tábor I. turnus, Bűvész tábor I. turnus) kizárólag csak akkor tudjuk megrendezni, ha az intézmény megnyitására lehetőség nyílik!

A hétköznapi tanfolyamok szünetelnek.

Hétvégi programjaink egy részét 2020. őszére tervezzük megrendezni. 

A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 16.00 óra között,
az e-mailekre, telefonokra igyekszünk válaszolni.


Minden további változásról olvashatnak a honlapon és a facebook oldalunkon.