Olvasósarok

Katona Áron Sándor


Katona Áron Sándor bemutatása:

Katona Áron Sándor az 1961 óta Wekerlén élő és alkotó festő- és tűzzománc-művész korán elkezdett a képzőművészet iránt érdeklődni. 11 évesen már rajzolni és festeni tanult a Képzőművészeti Szabadiskolában M. Tóth István, Ballagó Imre és Áron Nagy Lajos festőművészektől. 
Későbbi művészeti igényessége és ízlése kialakításában meghatározó személy volt mestere Kutassy Imre Ferenc nagybányai festőművész. Sokfelé járt a világban tanulmányúton, mely utazások hatással voltak művészeti látásmódjára, kitekintésére és érdeklődésére más kultúrák iránt.
Első önálló kiállításán 1970-ben grafikákat és festményeket láthattak tőle az érdeklődők. Ugyanebben az évben kezdett zománcozni, majd autodidakta módon kitanulta e csodás technika mesteri fogásait. 1973-tól vesz részt a hazai és külföldi Tűzzománc Biennálékon. 

Alkotásainak – legyen az grafika, akvarell, olaj vagy tűzzománc kép – jellemzője a festői látásmód, a gazdag színkezelés, a képközpontú hozzáállás, az alkotónak pedig az oldhatatlan kíváncsiság és tudásvágy, az emberközpontúság, a művészeti sokoldalúság, a mesterségbeli tudás. 
Katona Áron Sándor műveivel számtalan csoportos, és 30-nál több egyéni kiállításon találkozhattak hazánkban és külföldön az érdeklődők. 
1975-től tagja a Művészeti  Alapnak és alapító tagja a Tűzzománcművészek Magyar Társaságának. Munkásságát sokféle díjjal és elismeréssel méltatták. Címkék: Katona, tűzzománc, Wekerle
2017.04.08.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

Műhelylátogatás Katona Áron Sándornál (archiválva 2017.04.10.)

2017.04.08. A WekerleFeszt Művészeti Találkozó keretében.
részletek...

Kedves Látogatóink!

Jelenleg a közművelődési intézmények KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI ESEMÉNYEKET rendezhetnek meg (szabadtéri rendezvényekről szóló 241/2020-as kormányrendelet).
Ezért a WKK-nak továbbra is ZÁRVA kell tartania. 

A június 29-től meghirdetett táborainkat (Cirkusz tábor I. turnus, Bűvész tábor I. turnus) kizárólag csak akkor tudjuk megrendezni, ha az intézmény megnyitására lehetőség nyílik!

A hétköznapi tanfolyamok szünetelnek.

Hétvégi programjaink egy részét 2020. őszére tervezzük megrendezni. 

A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 16.00 óra között,
az e-mailekre, telefonokra igyekszünk válaszolni.


Minden további változásról olvashatnak a honlapon és a facebook oldalunkon.