Olvasósarok

Homoki Anikó üvegművész


Homoki Anikó-Lach Sándor művészházaspár Kispesten él és alkot. Nem csak életükben, de művészetükben, munkáikban is inspirálják és segítik egymást. 

Homoki Anikó üvegművész bemutatása:

Homoki Anikó üvegművész, dekoratőr. Rajzszakos gimnáziumi évei után a Dekoratőr és Kirakatrendező Iskolában folytatta tanulmányait. Az üveggel való ismerkedést a Tiffany technika elsajátításával és az ólomüvegezéssel kezdte, melyek zárt technikák, ezért lassanként azt érezte, hogy szeretné az anyagot „felszabadítani”, a fényt áramlani hagyni, az anyaggal „együtt dolgozni”, és megmutatni, hogy az üvegnek lelke van, mely képes kifejezni a lélek rezdüléseit. Közel húsz éve készít kemencében olvasztott üveg tárgyakat, képeket fusing technológiával.  Munkáiban kevés színezést használ, az üveg természetes hatását szeretné megtartani és azt láttatni, hogy e törékeny mégis kemény anyag tele van csodával, fénnyel, színnel, játékkal, lehelet finomsággal, melyben a fény változásai, a matt és fényes felületek játéka kifejezi a gondolatokat, érzéseket, titkokat, az emberi lélek mélységeit.
A csoportos kiállítások mellett, 2003 óta több önálló tárlata is volt. Tagja a Kispesti Helikon Kulturális Egyesületnek, a Magyar Művészeti Aalapnak és a Magyar Üvegművészek Társaságának. Alkotói munkája mellett tanít a Szimultán Képző- és Iparművészeti Iskolában, mindemellett két gyermek édesanyja és nagymama is. Címkék: Homoki, üvegművészet, Kispest, Helikon
2017.04.08.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

Műhelylátogatás Homoki Anikónál és Lach Sándornál (archiválva 2017.04.10.)

2017.04.08. A WekerleFeszt Művészeti Találkozó keretében.
részletek...

Kedves Látogatóink!

Jelenleg a közművelődési intézmények KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI ESEMÉNYEKET rendezhetnek meg (szabadtéri rendezvényekről szóló 241/2020-as kormányrendelet).
Ezért a WKK-nak továbbra is ZÁRVA kell tartania. 

A június 29-től meghirdetett táborainkat (Cirkusz tábor I. turnus, Bűvész tábor I. turnus) kizárólag csak akkor tudjuk megrendezni, ha az intézmény megnyitására lehetőség nyílik!

A hétköznapi tanfolyamok szünetelnek.

Hétvégi programjaink egy részét 2020. őszére tervezzük megrendezni. 

A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 16.00 óra között,
az e-mailekre, telefonokra igyekszünk válaszolni.


Minden további változásról olvashatnak a honlapon és a facebook oldalunkon.