Olvasósarok

Óvodaválasztó


Tájékoztatót tartottak az óvodai felvételről

Az óvodaválasztással és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat ismerhették meg a kispesti szülők a Wekerlei Kultúrházban tartott önkormányzati tájékoztatón. A kispesti óvodákba 2017. május 2. és 8. között lehet beíratni a kisgyermekeket.

A fontosabb tudnivalókat a beiratkozásról Bertók Zoltánné, az önkormányzat Humánszolgáltatási Csoportjának óvodapedagógiai vezető főtanácsosa ismertette a megjelent szülőkkel. Kispesten idén május 2-8-ig írathatják be a szülők gyermekeiket az óvodákba. A beiratkozásra a kisgyermeket is vinni kell. A felvételnél számít a hátrányos helyzetet, az, hogy az adott óvodai körzethez tartozik-e a gyerek, életvitelszerűen ott lakik-e a család, illetve abba az óvodába jár-e testvére. Elutasító határozat esetén 15 napon belül lehet fellebbezést benyújtani az óvodában, de a jegyzőnek címezve.

kispest.hu
2017. április 7.

A nevelési év szeptember 1-jén kezdődik, minden olyan kisgyerekre vonatkozik, aki augusztus 31-ig betölti a 3. életévét. A szülő írásban kérvényezheti a település jegyzőjénél, ha ez alól felmentést szeretne. Ötéves korig adható, a védőnő és a körzetes óvoda vezetője együtt javasolhatja a jegyzőnek. Egyházi intézmény esetén annak fenntartójához kell fordulni. A kisgyereknek naponta legalább 4 órát az óvodában kell tartózkodnia. A tájékoztató folytatásában a kerületi óvodák vezetői mutatták be saját intézményeiket a megjelent szülőknek.

Kapcsolódó galéria (Óvodaválasztási tanácsadás):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: Kispest, óvodák, óvodaválasztás
2017.04.08.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

ÓVODAVÁLASZTÓ (archiválva 2017.04.08.)

2017.04.07. Kerületi óvodaválasztási tájékoztató.
részletek...

Kedves Látogatóink!

Jelenleg a közművelődési intézmények KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI ESEMÉNYEKET rendezhetnek meg (szabadtéri rendezvényekről szóló 241/2020-as kormányrendelet).
Ezért a WKK-nak továbbra is ZÁRVA kell tartania. 

A június 29-től meghirdetett táborainkat (Cirkusz tábor I. turnus, Bűvész tábor I. turnus) kizárólag csak akkor tudjuk megrendezni, ha az intézmény megnyitására lehetőség nyílik!

A hétköznapi tanfolyamok szünetelnek.

Hétvégi programjaink egy részét 2020. őszére tervezzük megrendezni. 

A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 16.00 óra között,
az e-mailekre, telefonokra igyekszünk válaszolni.


Minden további változásról olvashatnak a honlapon és a facebook oldalunkon.