Olvasósarok

Szalma Edit meseillusztrátor


Szalma Edit bemutatása:

Szalma Edit már gyermekként tudta, hogy a rajzok felé vezet az útja, és talán épp e korai felismerésnek köszönhetjük, hogy alkotásaiban ilyen erőteljesen megmaradtak a letisztult, egyszerű, és mégis mesterien kifinomult formák.

Eredeti elképzelése szerint festőnek készült, ám végül az Iparművészeti Főiskola tipográfia-grafika szakát végezte, melynek útravalójából a mai napig táplálkozik. Később ugyanitt szerezte meg mesterfokú képzését, Árendás József irányítása alatt. Az ő javaslatára választotta témájául a cirkusz világát, melyben olyannyira sikerült feloldódnia, hogy hosszú évekre összekötötte munkásságával. 

A plakát- és bélyegtervezésen, valamint papírszínházi alkotáson túl megannyi gyerekkönyvben és kiadványban – többek között a Móra és Csimota Kiadók mesekönyveiben és Manó Könyvekben – találkozhatunk szerethető figuráival és az összetéveszthetetlenül „Szalma Edites” stílusjegyeivel.
Munkásságát számos díj méltatja, valamint az a tény, hogy közkedvelt, ismert alkotóvá vált.Címkék:
2020.02.06.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

TÉLI ÁLMOK (archiválva 2018.01.17.)

Szalma Edit grafikus, illusztrátor karácsonyváró kiállítása.

Kedves Látogatóink!

Jelenleg a közművelődési intézmények KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI ESEMÉNYEKET rendezhetnek meg (szabadtéri rendezvényekről szóló 241/2020-as kormányrendelet).
Ezért a WKK-nak továbbra is ZÁRVA kell tartania. 

A június 29-től meghirdetett táborainkat (Cirkusz tábor I. turnus, Bűvész tábor I. turnus) kizárólag csak akkor tudjuk megrendezni, ha az intézmény megnyitására lehetőség nyílik!

A hétköznapi tanfolyamok szünetelnek.

Hétvégi programjaink egy részét 2020. őszére tervezzük megrendezni. 

A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 16.00 óra között,
az e-mailekre, telefonokra igyekszünk válaszolni.


Minden további változásról olvashatnak a honlapon és a facebook oldalunkon.