Immunerősítés

Immunerősítés

Az alábbi tanácsok nem a koronavírus elleni védelemről szólnak, hanem az általános immunvédelemről, az influenza elkerülése érdekében, hogy ne legyünk legyengülve semmi miatt a koronavírussal terhelt időszakban!

INFLUENZA ÉS A MEGFÁZÁS

Az influenza szezonja vagy az évszakváltozás (különösen az ősz/tél vagy a tél/tavasz) mindig nagy kihívás a szervezetünknek. Ekkor célszerű egy kicsit lelassulni és egyensúlyban tartani a szervezetünket egy kiegyensúlyozott étrenddel és elegendő pihenéssel. Íme néhány egyszerű tipp, hogyan lehet elkerülni ezeket a csúnya influenzákat vagy hogyan tudunk belőlük gyorsan felépülni.

    Az első jeleknél foglalkozzon a problémával. Ha gyengének érzi magát vagy kapar, fáj a torka, azonnal cselekedjen, és ne várja meg a teljes megfázást vagy az influenzát.
    Mindig tartson otthon C-vitamint és jó minőségű Echinacea (vagy olívalevél) kivonatot. Ezeket megelőzésként is szedheti.
    A tünetek megszűnése után egy hétig folytassa a vitaminok és gyógynövények szedését. Ilyenkor az immunrendszernek továbbra is támogatásra van szüksége, így nem kaphatunk egy visszatérő fertőzést. Fokozatosan csökkentse a C-vitamin adagját, mielőtt a kezelést teljesen leállítja.
    Az A-, D- és E-vitamin, a cink és a szelén szintén nagyon hasznosak, ha vírusos fertőzés van.
    Egyen sok friss fokhagymát. A fokhagyma serkenti az immunrendszert, nyákoldó és köptető hatása van.
    Egyen sok friss C-vitamin-tartalmú gyümölcsöt és zöldséget: pirospaprika, dinnye, narancs, eper, kelbimbó, citrusfélék, kivi, paradicsom, brokkoli, karfiol, borsó stb.
    Készítsen egy nagy adag csirke- vagy zöldséglevest. Nagyon tápláló és könnyen emészthető. Ilyenkor az emésztőrendszert ne terheljük.
    Az egyik kedvenc forró italom a forró víz egy teáskanál alma-ecettel - ez úgy tűnik, hogy „megöl minden rosszat”. Ezen kívül elősegíti az emésztést, ezért nagyszerű étkezés előtt fogyasztani
A gyömbéres tea, a forró víz friss citrommal vagy a mézzel édesített grapefruit lé finom és egészséges italok.
    A következő gyógynövények hasznosak lehetnek a tünetektől függően: Sambucus nigra, Glycyrrhiza glabra, Foeniuculum vulgare, Tilia cordata, Thymus vulgaris, Plantago lanceolata)
    Ha hurutos a tüdő, próbálkozzon inhalációval szárított kamillavirággal vagy egy csepp eukaliptusz illóolajjal. Fedje le a fejét egy nagy törülközővel. Ügyeljen arra, hogy utána melegen maradjon - ez egy nagyszerű nyákoldó orvoslás különösen lefekvés előtt.
    A lázat, ha lehet, ne csillapítsuk gyógyszerrel, hiszen a láz elpusztítja a káros baktériumokat és vírusokat. Természetesen, ha a gyermeke nagyon rosszul van a láztól vagy a láz 39 ° C feletti, akkor adjunk nyugodtan lázcsillapítót.
    A pihenés, a sok folyadék és a kellemesen meleg szobahőmérséklet nélkülözhetetlen!
    Ha a tünetek súlyosbodnak vagy bizonytalan, vegye fel a kapcsolatot orvosával, természetgyógyászával!

Vadai Mónika
Természetgyógyász és Orvosi Gyógynövényszakértő

Anya és Gyermek Természetgyógyászat
Mobile and Child Natural Health Clinic
www.motherandchild.co.nz or www.anyagyermek.hu
info@motherandchild.co.nz
+36-20-976-5084
 

Címkék: immunerősítés, megfázás, influenza