Program

Műhelylátogatás Pál Csaba grafikus- és festőművésznél (archiválva 2018.04.16.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2018. 04. 15., vasárnap 18:00 - 19:30

Műhelylátogatás Pál Csaba Munkácsy Mihály-díjas grafikus- és festőművésznél.
Betekintés az alkotói térbe, séta és beszélgetés a wekerlei művész műterem galériájában.
2018. április 15., vasárnap 18.00-19.30.

A tavalyi WekerleFeszt műhelylátogatásainak sikerét látva, 2018. április 15-én vasárnap, a VII. WekerleFeszt keretében újra sor kerül a regisztrációhoz kötött műterem-látogatásokra a kerület művészeinek alkotó-kiállító tereibe. Ezzel lehetőséget kínálunk látogatóinknak a művésszel való személyes találkozásra, beszélgetésre az alkotói tér sajátos atmoszférájában. 

A műtermek korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges, melyre ezen az oldalon március 19-től nyílik lehetőség, a kép melletti JELENTKEZÉS gombra kattintva.
A műhelylátogatáshoz feltétlenül szükséges a regisztrációs szelvény, amely az online jelentkezés után személyesen vehető át a WKK információs pultjánál (XIX. ker. Petur u. 7.) március 19. és április 11. között. A szelvény átvételkor informálódhatnak a találkozás pontos helyszínéről is. Amennyiben valaki a szelvényt nem veszi át, annak jelentkezését semmisnek tekintjük.
Valamennyi műhelylátogatás Kispesten, helyi művészeknél történik.

A részvétel díjtalan!

A művészről: 
„Az emberi lélek tele van öntudatlan vágyakkal és érzelmekkel. Ezek gyakran ellenkeznek a külső világunkkal. Ellenkezésük oka a belső világunk, a tudat elemeivel való összeférhetetlenségüknek az oka. A belső erők, mint ellenállások lépnek fel velük szemben és az „összeférhetetlen” vágyakat kiszorítják a tudatból. E kiszorult elemekről azután nem tudunk semmit. Keresem és szeretném kifejezni ezeket a tudattalan elemeket. A képeim az elfelejtett belső és külső világunk, a rész-egész folyamatos konfliktusa. Hogyan hívhatók elő az elfelejtett képek, és hogyan köthetők össze a valóságra adott válaszainkkal?”

Pál Csaba 1967-ben született Budapesten. 1991-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán szerzett diplomát Maurer Dóra irányítása alatt, majd 1993-ban az Iparművészeti Egyetem alkalmazott grafika-tipográfia szakát, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem  Posztgraduális képzését is elvégezte. 

Sokrétű érdeklődéséből adódóan a különböző területeken végzett kutatómunkája több műfajban is testet öltött. Festőként, grafikusként, rendezőként vagy teoretikusként egyaránt találkozhatunk vele és munkáival, ami lehetőséget nyújt nekünk, befogadóknak arra, hogy a művekben megtaláljuk azt a feloldódást vagy éppen inspirációt, amire szükségünk van. Installációihoz fát, műanyagot, de akár egy-egy hétköznapi tárgyat is felhasznál. A művészet és a tudomány kapcsolatának érzékelését egyedi módon hozza összhangba a letisztult formák és színek ábrázolásával. 

Műveivel szélesebb körben is találkozhat a közönség; a miskolci, kecskeméti, győri, szombathelyi közgyűjteményekben csak úgy, mint az egyéni kiállításain. Tárlatai egy-egy téma köré csoportosulnak, melyeket különböző nevekkel jellemez; Fluidum, Funktoro, Rezgőkörök, Leképezés, Kvart, Kvint stb. Különleges hangulatú grafikáit többek között az Élet és Irodalom, az Új Művészet vagy akár a Balkon egy-egy számában is láthatjuk. 
Munkái 1994 óta számos egyéni és csoportos, hazai és külföldi kiállításon vettek részt, melyekről a https://palcsabaart.blogspot.hu/p/oneletrajz_1.html oldalon olvashatnak. 
Pál Csaba 1994 óta tagja a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, 1999-től a Grafikus Művészek Szövetségének, 2006-tól a Magyar Rézkarcolók és Litográfusok Egyesületének és tagja a Kispesti Helikon Kulturális Egyesületnek is. 
Munkásságáért több díjban részesült, többek között 1999-től 2001-ig Derkovits Gyula Képzőművészeti Ösztöndíj, a 2002-es XXI. Országos Miskolci Grafikai Biennálé, a Római Magyar Akadémia 2005-ös ösztöndíja, 2007-ben Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága Ösztöndíja, 2010-ben Mail Art Nívódíj. A művész 2015-ben Munkácsy Mihály-díjat kapott. 

Munkásságáról, díjairól és kiállításairól részletesen a https://palcsabaart.blogspot.hu/ oldalon tájékozódhatnak.Címkék: művészet, wekerlefeszt, műhelylátogatás

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

Műhelylátogatás Cserny Timi Pookah grafikusművésznél (archiválva 2018.04.16.)

2018.04.15. A VII.WekerleFeszt keretében.
részletek...

Műhelylátogatás Bereczky Ildikó grafikusművésznél (archiválva 2018.04.16.)

2018.04.15. A VII.WekerleFeszt keretében.
részletek...

Műhelylátogatás Ruzicska Tünde keramikusművésznél (archiválva 2018.04.16.)

2018.04.15. A VII.WekerleFeszt keretében.
részletek...

Műhelylátogatás Szőke Péter Jakab festőművésznél (archiválva 2018.04.16.)

2018.04.15. A VII.WekerleFeszt keretében.
részletek...

VII. WEKERLEFESZT MŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ (archiválva 2018.04.16.)

Április 14-15. Művészeti programok, műhelylátogatások, wekerlei séták helyi művészekkel.
részletek...

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Pál Csaba festőművész

Pál Csaba festőművész Munkácsy-díjat kapott.