Program

NŐK 24 ÓRÁN TÚL (archiválva 2020.03.17.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2020. 03. 07., szombat 16:00 - 18:00

NŐK 24 ÓRÁN TÚL     
Március 7., szombat 16.00-18.00


Kiállításmegnyitó és könyvbemutatós beszélgetés a Nők napja alkalmából.

Gabi, Petra és Ildi. Sokszereplős, mindenevő háziboszik. Mindenből kifőzik a legjobbat.
Legyen az asztalra való étek, kreatív játék a gyerekekkel vagy a festés, varrás, virágkötés. 
Ehhez szépérzék, lélek és rendületlen energia szükséges.
NŐK. Csupa nagybetűvel. ANYÁK, még nagyobbal. És FELESÉGEK, de szívből. Hármójuk kiállítása
bemutatja, mire is lehetünk képesek, ha merünk álmodni, és odaszánjuk magunkat.

Elekné Ilovai Gabriella, Gyurcsó Józsa Petra és Halász Ildikó kiállítása.

A megnyitóhoz kapcsolódóan Halmos Borbála #NŐ című könyvét mutatja be, és beszélget az érdeklődőkkel arról, ő hogyan járt végig egy rögös utat nőként.

Halmos Bori honlapja: https://borcus.blog/  

Boriról szóló cikk: https://nlc.hu/eletmod/20051228/onismeret_nelkul_nincs_gyogyulas/

A három kiállító bemutatkozása:

Sokunkban felmerül a kérdés, hogy hogyan valósítsuk meg álmainkat. Ők hárman nem sajnálták az időt és a fáradtságos munkát, hogy merjék megvalósítani önmagukat. Azt, ami igazán bennük van. Itt és most azt szeretnék bemutatni, hogy semmi sem lehetetlen, ha igazán akarjuk. Legyen az festés, varrás vagy a dekorációs virágkötés művészete.
A kiállításon kis- és nagyméretű acrylfestmények mellett saját kézzel, ötletekkel megalkotott ruhák és a természet ihlette virágkötött asztaldíszek és ajtókopogtatók tekinthetők meg.
Mindhárman autodidakta módon sajátították el mostani tudásukat. Sokszínűségüket a mindennapok során tapasztalt érzések viszik előre. Hétköznapi művészek, műkedvelő szépérzékkel, akik az anyaszerep mellett bátran bevállalták ez kis pluszt, hogy ezzel is mégtöbb színfoltot vigyenek a család életébe.

Elekné Ilovai Gabriella vagyok. Kétgyermekes büszke és boldog Anyuka és Feleség. A festés-rajzolás régóta szerelem, munkám mégis a kommunikációs területen végzem. Lételemem egy jó beszélgetés, sokszor nagy fordulatszámmal pörgök és igyekszem mindenhol a legtöbbet adni. Rajongok a gyerekekért, egy jó kis közös móka teljesen felüdít. A képzőművészet hétköznapi hobbivá vált. örömmel lepem meg vele barátainkat, családunkat. …és ragadós is, hiszen a gyerekeinkkel már együtt alkotunk.

Gyurcsó-Józsa Petra vagyok, három nagyszerű gyerek Édesanyja és szintén mosolygós Feleség! Sokszor érzem úgy az élet minden területén, hogy több van bennem. De csak kevés alkalommal tudom felszínre hozni. Mielőtt elkezdtem varrni csukott szemmel jártam. Aztán a varrással együtt megváltozott minden. Mintha kinyílt volna a világ. Most amikor alkalom adódik rá…alkotok… Mi már kevés kész ruhát vásárolunk a  boltokban, én varrom a család készletét.

Halász Ildikó vagyok, kétgyerekes Anyuka, boldog Feleség! Végzettségemet tekintve közgazdász, de számomra a karrier csak másodlagos a gyereknevelés mellett! Hiszek álmaim megvalósításában, merek tervezni, bátran alkotni! Így születnek a szívvel- lélekkel készült asztali díszek, kopogtatók!
Halász Ildikó facebook oldala: ManoKert Dekor

A rendezvényt támogatta: hellenergystore.com

 

Kapcsolódó galériák:
Címkék: nőnap, nők élete, nőnek lenni, nők munkája, női alkotók

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Nőnapra: munka mellett alkotó anyák, feleségek

A Nők napja alkalmából megrendezett kiállításunkról és könyvbemutatónkról, mely fontos üzenetet közvetít nem csak nőknek.