Program

A divatról


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2020. 04. 14., kedd 01:00 - 23:00

Kulturális kalandozó

A divat napja – április 14.

Senki sem tudná megmondani, hogy pontosan mikor ébredt az a vágy, hogy a ruházat már ne csupán védelmi szempontokat elégítsen ki, hanem a hasonlóságot, de főleg a különbözőséget jelezze. Ahogyan ez az igény, úgy a végtelen leleményesség, fantázia és kreativitás is az útjára indult, hol képtelen, hol szemet kápráztató megnyilvánulásokkal. Tavaly ősszel az Időkapuk Wekerlén programunk egyik állomásán sokat tanulhattunk a századforduló úriasszonyaitól, miszerint kalap, napernyő, és kesztyű nélkül ne lépjünk utcára, és megannyi huncut ruhadarabról árulták el, mi is az valójában, és hol szerezhetünk be pénzkímélő, mégis stílusos darabokat. 
Az egyik ilyen helyszín a Párisi Nagy Divatáruház (Divatcsarnok) volt. Az eredetileg Terézvárosi Casino épületéből átalakított áruház Petschacher Gusztáv és Sziklai Zsigmond terveit dicséri, amely az átalakítás során vált hazánk első vasbeton vázas épületévé. Belsőjében olyan egyedülállóan gyönyörű nagytermet találhatunk, amelyet Lotz Károly és Feszty Árpád freskói díszítenek. Az áruházzá alakításnál (egy korábbi súlyos balesetből tanulva) fontos szerepet játszott egyrészről a biztonság, másrészről egy olyan modern épület kialakítása, amely felveheti a versenyt bármely európai nagyváros ékességével.  És valóban világszínvonalú lett, az impozáns bejáratával, a fenséges lépcsősorokkal, a magasra ívelő boltozattal, a kényelmet szolgáló liftekkel, saját telefonhálózattal, Zsolnay díszítőelemekkel és Róth Miksa üvegablakaival, a tetőn 400 fős étteremmel és télen működő panorámás jégkorcsolya pályával.
Végül térjünk vissza a jelenhez, amelyhez biztosan alkalmazkodna az egykori tulajdonos Goldberger Sámuel kínálata is, hiszen mindig mindenben naprakészen szolgálta a vevőket. 
Jelenünk divattrendjeinek vezető eleme sajnálatosan a szájmaszk lett, hiszen védekezni is stílusosan kell, és tekintsünk rá arra a döbbenetes címlapra, ahogyan az olasz Vouge jelenik meg, üresen, fehér lappal, amely az egészségügyi dolgozók fehér köpenyét, a csendet, és az újrakezdés fehér lapját szimbolizálja. Címkék:

Kedves Látogatóink!

Jelenleg a közművelődési intézmények KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI ESEMÉNYEKET rendezhetnek meg (szabadtéri rendezvényekről szóló 241/2020-as kormányrendelet).
Ezért a WKK-nak továbbra is ZÁRVA kell tartania. 

A június 29-től meghirdetett táborainkat (Cirkusz tábor I. turnus, Bűvész tábor I. turnus) kizárólag csak akkor tudjuk megrendezni, ha az intézmény megnyitására lehetőség nyílik!

A hétköznapi tanfolyamok szünetelnek.

Hétvégi programjaink egy részét 2020. őszére tervezzük megrendezni. 

A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 16.00 óra között,
az e-mailekre, telefonokra igyekszünk válaszolni.


Minden további változásról olvashatnak a honlapon és a facebook oldalunkon.