Program

Madarak és fák napja


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2020. 05. 10., vasárnap 00:00 - 23:00

Madarak és fákja - május 10.

„Évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében” (Herman Ottó)

A Madarak és fák napja gondolata Chernek István ornitológustól ered, aki a párizsi európai madárvédelmi egyezmény alapján 1902-ben elsőként szervezett napot a tiszteletükre. Később, Herman Ottó természetkutató és Apponyi Albert vallás-és közoktatásügyi miniszter által vált ünneppé, amely szándékuk szerint a felnövő nemzeték  természetszeretetének elültetését célozta meg. Az első világháború idején jelentősége gyengült, amit Klebelsberg Kuno a kövezkező szépséges szavakkal igyekezett visszaállítani: “újból teljes érvényt igyekszem szerezni annak a fennkölt szellemből fakadó rendelkezésének, mellyel a magyar erdők, mezők dalos madarainak és a fáknak megvédelmezését kívánta elérni akkor, amikor a fogékony gyermeklelket a madarak és fák szeretete felé igyekezett gyöngéden hajlítani”.
Így ezen a tavaszi napon az intézményekbe is be szokott költözni a természet, ám jelenlegi helyzetünkben otthonunk kell elgondolkozzunk, mi mindent is köszönhetünk a fáknak és a madaraknak, hogyan óvják egészségünket, és ápolják lelkünket. 
A fa ősi egyetemes jelképe az emberiségnek, kapcsolatot tart földalatti, földi és égi dolgok között. És akik énekükkel az üzenetet hordozzák, ők a mi madaraink. 
Szeressük őket és vigyázzunk rájuk!
 Címkék:

Kedves Látogatóink!

Jelenleg a közművelődési intézmények KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI ESEMÉNYEKET rendezhetnek meg (szabadtéri rendezvényekről szóló 241/2020-as kormányrendelet).
Ezért a WKK-nak továbbra is ZÁRVA kell tartania. 

A június 29-től meghirdetett táborainkat (Cirkusz tábor I. turnus, Bűvész tábor I. turnus) kizárólag csak akkor tudjuk megrendezni, ha az intézmény megnyitására lehetőség nyílik!

A hétköznapi tanfolyamok szünetelnek.

Hétvégi programjaink egy részét 2020. őszére tervezzük megrendezni. 

A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 16.00 óra között,
az e-mailekre, telefonokra igyekszünk válaszolni.


Minden további változásról olvashatnak a honlapon és a facebook oldalunkon.