Program

A családok napja


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2020. 05. 15., péntek 00:00 - 23:00

A CSALÁD NEMZETKÖZI NAPJA
Május 15.

Az ENSZ 1994-ben nyilvánította május 15-ét a család nemzetközi napjává, melyhez hazánk is csatlakozott, hogy egy napra e kis közösségek felé is irányíthassuk figyelmünket.

Mi is család? A legkisebb társadalmi egység, olyan emberek csoportja, melyeket meghatározott kötelék – vérségi, házassági, leszármazási, örökbefogadási –  köt össze. Kislétszámú, tagjai ismerik egymást, teljes személyiségükkel kapcsolódnak a csoporthoz. A család dinamikus rendszer, a szocializáció elsődleges terepe. És ez a legfontosabb szerepe, hiszen a család az az alap, amelyre épül a későbbi életünk, az első fejezet, melyhez íródik a történetünk, a talaj melyből fejlődik személyiségünk. A világhoz való viszonyulásunk, az értékrendünk, az ízek, a színek itt kezdenek beépülni tudatunkba, itt érnek az első örömök és bánatok. A családban tanuljuk meg a nyelvet, a kötődést, a hagyományokat, a kultúrát. Mindez – ha tudatosan szeretnénk családot építeni és gyereket nevelni – nagy felelősséggel jár, a hogyanokról és mikéntekről már rengeteg könyv és elmélet jelent meg, mindig valami mást helyezve előtérbe. A kutatások azt mutatják, hogy a személyiségünk nagy részét már születésünkkor hozzuk magunkkal, ám a maradék az, a családban válik el, hogy a hozott anyagból mit lehet építeni.
Ám ha átszűrjük a mások által megfogalmazott tanulságokat, a lényegi rész mégis abban a megfoghatatlan érzelmi szálban rejlik, amely azt a biztonságos tudatot tartja az emberben, hogy tartozik valahova, ahol önmagáért szeretik, örülnek neki, elfogadják és támogatják. 
A pont, ahonnan indulunk és mindig visszatérhetünk. 

Jelenlegi helyzetünk igencsak rámutat a család valódi értékére. Igen, fárasztó tud lenni, igen, olykor nyűgösnek bizonyul, és igen, soknak is, de használjuk ki e kényszer szülte együttlétet, játsszunk, beszélgessünk, vagy csak „úgy” legyünk együtt, és éreztessük a másikkal, hogy szeretjük!  Címkék: család, családok napja

Kedves Látogatóink!

Jelenleg a közművelődési intézmények KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI ESEMÉNYEKET rendezhetnek meg (szabadtéri rendezvényekről szóló 241/2020-as kormányrendelet).
Ezért a WKK-nak továbbra is ZÁRVA kell tartania. 

A június 29-től meghirdetett táborainkat (Cirkusz tábor I. turnus, Bűvész tábor I. turnus) kizárólag csak akkor tudjuk megrendezni, ha az intézmény megnyitására lehetőség nyílik!

A hétköznapi tanfolyamok szünetelnek.

Hétvégi programjaink egy részét 2020. őszére tervezzük megrendezni. 

A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 16.00 óra között,
az e-mailekre, telefonokra igyekszünk válaszolni.


Minden további változásról olvashatnak a honlapon és a facebook oldalunkon.