Olvasósarok

Őszi Tökmagoló (archiválva 2016.10.30.)


Őszi, fénycsalogató program volt 2014. október 18-án, szombaton a Wekerlei Kultúrházban. 

Tökmagoló címmel rendeztük meg idén azt az őszi, Mindszentek ünnepe előtti programot, ahol a hagyományok szerint mindig készítünk töklámpásokat, hogy vidámságot és meleget varázsoljunk az egyre rövidülő nappalokba.
A program Katona Bori és Gáspár Tamás zenés mesélésével, a Rajzos-Dalolással indult, ahol Filkóról, a Tökfiúról hallgathattak kedves történetet a résztvevők. Az idén az őszi termések álltak a rendezvény középpontjában. Az egyik teremben számtalan színű és formájú őszi termés, levél, bogyók, ágak díszelegtek az asztalon és a kosarakban, a részvevők fantáziájának köszönhetően rengeteg ötletes állatka készült a természetes anyagokból. A kézműves foglalkozások mellett Halmos Kata várta táncházra az apróságokat és kísérőiket. Az egy órás népi táncház végén még a kukoricafosztást is kipróbálhatták a gyerekek. A megvásárolt jegyekhez minden gyerkőcnek egy dísztök járt, melyet aztán a szülei segítségével megfaraghatott. A gyönyörű alkotásokba mécses is került, és a rendezvény zárásaként rövid lámpás sétát tettek a résztvevők a környék utcáin. 
A rendezvényről Mazsola és Tádé sem maradt le. A Bálint Ágnes által megálmodott mesebeli Tökház és lakói a Babos Bábos Társulat kedves díszletében életre keltek. A Tökház előtt a gyerekek és szüleik profi fotós közreműködésével fotózkodhattak, és helyben meg is kapták az emlékképeket.
2015-ben is rendezünk Töknapot!

Kapcsolódó galéria (Tökmagoló ):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: gyerekrendezvény, töknap
2014.10.18.