Olvasósarok

Mackócsalogató (archiválva 2017.02.22.)


Február 7-én, szombaton délután Mackócsalogató jelmezes táncházzal és mackókiállítás megnyitóval indult el a télűző időszak a Wekerlei Kultúrházban.

A WKK felhívására sok wekerlei családtól érkeztek be mackók, akik 1 hónapig a kultúrház mackókiállításán szerepelnek. A legidősebb macik az 1900-as évek elejéről származnak, a legfiatalabb medvebocs alig 1 éves. Érdemes őket megnézni! A mackók mellett Telegdi Ágnes írónő mackó enteriőrjeit is megcsodálhatják a látogatók. A miniatűr mackószobák Teledgi Ágnes Barnabás mackó sorozatának illusztrációi is egyben.

A szombati megnyitó után a Fakutya Együttes és Halmos Kata népdalénekes gondoskodott a fergeteges hangulatról. A moldvai-csángó magyar zenét játszó együttes igencsak megmozgatta a gyerekeket és a szüleiket. Halmos Kata vezetésével a jelmezes bemutatón is örömmel szerepeltek a gyerekek. A bő egy órás táncház után a fénycsalogató gyertyamártást tartott munkatársunk, Szitár Orsi. Az igazi, ősi technika nem bonyolult, de türelmet igénylő. A gyerekek és felnőttek kitartóak voltak, és sokan szép, kecses gyertyával térhettek haza.

A kiállítás március 2-ig tekinthető meg a kultúrház nyitva tartási idejében. A télűzés következő megmozdulása a február 21-ei Téltemetés lesz, melyet hagyomány szerint a Wekerlei Társaskör Egyesülettel közösen szervezünk.

Kapcsolódó galéria (Mackócsalogató táncház):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: farsang, táncház, kiállítás, mackó
2015.02.07.