Olvasósarok

WEKERLEI ÉLETMESÉK (archiválva 2016.10.30.)


A Wekerlei Kultúrház 2014 őszén hirdette meg azt a mese- és történetíró pályázatot, melyben olyan személyes ihletettségű történeteket vártunk, amelyek helyszíne varázslatos környezetünk, a Wekerletelep, témájában pedig a gyerekekhez fűződik.

Két kategóriát hirdettünk meg, felnőtteknek illetve gyerekeknek szóló változatot, felhívásunkra összesen 11 mű érkezett.

Ezek között volt vers, próza, novella és elbeszélés, a régmúltból és napjainkból merítve, és a beküldőik között megtalálhattuk az idősebb és fiatalabb korosztály képviselőit egyaránt. Így egy igen színes pályázati anyag várta a szakmai zsűrit, Juhász Magda költőt és meseírót, valamint Pápay György irodalmi szerkesztőt, akik jelenleg még értékelik az alkotásokat, a megadott szempontok alapján.

A pályázat célja többek között olyan közös gyűjtemény létrehozása, mely wekerlei helyszíneket idéz fel, és gyerekekhez kapcsolódó történeteket tartalmaz.

Az eredményhirdetésre és a legjobbnak ítélt mű felolvasására a 2015. április 19-én megrendezendő Wekerlefeszt Művészeti fesztivál vasárnapi programján kerül sor. A nyertes művet maga Juhász Magda költő fogja felolvasni. A legjobb műveket ezután honlapunkon közzé tesszük.Címkék: pályázat, wekerle
2015.02.20.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

WEKERLEI ÉLETMESÉK (archiválva 2015.07.09.)

A WKK által kiírt pályázatról.

WEKERLEI ÉLETMESÉK 1.

Balassa Gabriella: A vérpiros bicikli

WEKERLEI ÉLETMESÉK 3.

Tömpe Lászlóné: A "Szín-cápa"

Kedves Látogatóink!

A kultúrház október 22-én és 23-án zárva tart.
Mindenkinek  kellemes pihenést és tartalmas időtöltést kívánunk a hosszú hétvégére!