Olvasósarok

Ökoskodás a WKK-ban (archiválva 2017.02.22.)


Újabb környezettudatos rendezvényt szervezett a WKK május 16-án, szombaton délelőtt, mindezt "elő-gyereknapi" programnak is szánva. Az Ökoskodás című program nagyszerű hangulatban zajlott le.

Elsőként Törőcsik Eszter és Sz. Nagy Mária meséje, „A beszélő fa” bűvölte, és egyben gondolkodtatta el a nézőket. A mesében olyan fontos kérdésekre keresték a választ, hogy meg lehet-e érteni és menteni egy öreg diófát, és ha igen, akkor hogyan.
Ezt követően, ökotudatos kézműveskedésre került sor, az Időtetrisz és a ház munkatársainak segítségével. Használt, megunt pólókból szépséges nyári táskák, karkötők születtek, elnyűtt harisnyákból és zoknikból mindig hasznos hajgumik és fejpántok készültek. A tavaszi szellőt pedig papír madárkákkal köszöntöttük.
Az alkotómunka befejeztével nagy izgalmak várták a "Családi krumpli" nevű foglalkozásra jelentkező családokat, melyet Blaskó Ágnes dramatista vezetett. Tündérek és angyalkák jártak a játékban résztvevők között, akik mesélő üveggolyókat és csillogó varázsport hagytak maguk után... A szülők és a gyerekek elleshették mennyiféleképpen és mi mindent lehet játszani a "semmiből".
Ezen a délelőttön került sor a Wekerlei Kultúrház „Ha én egyszer nagy leszek" című pályázatának díjkiosztójára és kiállításmegnyitójára is. A pályázatot a WKK 2015. év elején hirdetette meg 6-10 és 11-14 éves gyerekeknek. A beérkezett közel 30 rajz és prózai munka zsűrizői: Gévai Csilla illusztrátor, meseíró és Pleszkán Orsi mesefestő voltak. A Marbushka Játék Manufaktúra, a Csimota Gyerekkönyvkiadó és az Europark Libri Könyvesbolt jóvoltából rengeteg szép ajándékot oszthattunk ki. Nagy öröm volt számunkra megismerni az ifjú alkotókat, és méltatni a nyerteseket. Aki kíváncsi arra, hogy mik szeretnének lenni a mai gyerekek felnőtt korukban, az június 1-ig megtekintheti a képeket a WKK-ban.
A nyertesek névsora itt olvasható: http://wkk.kispest.hu/palyazat/252/ha-en-egyszer-nagy-leszek

 

Kapcsolódó galéria (Ökoskodás):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: öko, alkotás, bábszínház, kiállítás, pályázat, környezetvédelem
2015.05.20.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Ha én egyszer nagy leszek (archiválva 2015.07.09.)

A WKK által meghirdetett gyermekpályázat anyagainak kiállítása. Megtekinthető: 2015. május 16-június 1-ig.

HA ÉN EGYSZER NAGY LESZEK... (archiválva 2015.07.09.)

Rajz és prózaíró pályázat gyerekeknek.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

Ökoskodás (archiválva 2015.05.18.)

Bábszínház és ökotudatos programok az Időtetrisz csapatával.
részletek...