Olvasósarok

35 éves a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (archiválva 2016.02.24.)


35 éves a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

Három és fél évtizede találta meg otthonát a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár a Petur utcában. Az ünnepségen rengeteg kerületi lakos jelent meg, akik együtt ünnepelték a neves intézmény születésnapját.
Maga a kultúrház és könyvtár jogelődje ennél idősebb (66 éves), de jelenlegi végleges helyét 35 éve, június 6-án találta meg a Petur utca 7 szám alatt. Az egész délutánt átfogó ünnepségen kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató programokkal készült az intézmény vezetője Szabó Mária és a kerület művészei. Az igazgatónő őszinte nosztalgiával emlékezett.
-     Úttörőház múltjából adódóan a gyerek- és családi programokra fókuszálunk, akiket mindig is a fő célközönségünknek tartottunk. Ezt nem is bánjuk, mivel a környéken nagyon sok család él és nagyon hálás közönség. 2009 óta elhatároztuk, hogy lesz egy újfajta profilunk, ugyanis ekkoriban kezdtek el a fenntarthatóság mellett kampányoló civil mozgalmak is felerősödni. Számos pályázatot írtunk ki és kezdeményezést szerveztünk – mesélte Szabó a Kispest.info-nak.

Ékes Gábor, a Fidesz-KDNP wekereli képviselője a környék lakosaként számos kedves, gyerekkoráig visszanyúló emléket őriz a hírneves intézményről és szellemiségéről.
-    Nem olyan régi intézményről van szó. A jogelődjei a kerület más részein voltak. Az én korosztályom számára, akik itt élünk Wekerlén születésünktől fogva valamilyen szempontból fontos szerepet játszik az életünkben a Kultúrház, még akár Úttörőház korából is. Emlékszem, gyermekkoromban ide jártam modellező szakköre és ez rendkívül sokat tett hozzá az életemhez. Összességében elmondható, hogy az a fejlődés, ami utolérte az intézményt mindenképpen pozitív –vélekedett Ékes.   

forrás: http://kispest.info/?i=35_eves_a_wekerlei_kulturhaz_es_konyvtar

Kapcsolódó galéria (Házünnep):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!

Kapcsolódó galéria (Elmúlt 35 év):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: házünnep
2015.06.08.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Házünnep a Petur utcában

A kipest.hu cikke a Házünnep rendezvényünkről.

Házünnep (archiválva 2015.07.09.)

Képek, tárgyak, élmények az elmúlt 35 év emlékeiből. Megtekinthető: 2015. június 6-27-ig.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

HÁZÜNNEP – 35 éve a Petur utcában (archiválva 2015.06.07.)

Ünnepeljük együtt a Wekerlei Kultúrház születésnapját!
részletek...