Olvasósarok

Juhász Magda születésnapját ünnepeltük (archiválva 2017.02.22.)


Óvodások közreműködésével családias hangulatú délelőttön ünnepeltük szeptember 11-én a wekerlei költőt-meseíró, Juhász Magda 80. éves születésnapját. 

Példaértékű számunkra az az életöröm, energia, frissesség és alkotókedv, amellyel Juhász Magda rendelkezik. Ezért úgy gondoltuk, hogy a számára legkedvesebb korosztállyal, az óvodásokkal együtt köszöntjük fel.  A Kispesti Árnyas Óvoda Vonás utcai tagóvodájából a Sárgarigó csoport és a Zöldlevelecske csoport kis ovisai előadással készültek erre az alkalomra. A gyerekek Juhász Magda által írt gyermekverseket tanultak meg és dramatikusan elő is adták, köszönhetően az óvónők lelkes munkájának. Az előadásnak nemcsak az ünnepelt, de a jelen lévő közönség körében is nagy sikere volt. Szűcsné Juhász Csilla óvodavezető átadta az óvoda által elkészített ajándékot is: egy saját készítésű, a versek által ihletett, gyermekrajzokkal teli könyvet. 
Az ünnepségen jutott idő a beszélgetésre is, az írónő mesélt a közönségnek a gyermekkoráról, kedvenc játékairól, gyermekkori kedves verseiről. 
A Kispesti Önkormányzat könyvvel, a kultúrház ajándékcsomaggal, a képviselő-testület nevében Ékes Gábor és Lazányi Ferenc képviselők virágcsokorral köszöntötték az írónőt. 
Ahogy az egy igazi születésnaphoz illik, előkerült a torta is, melyet kis torta-tűzijáték és közös énekszó kísért. A sok nevetés mellett nem maradtak el a meghatódottság könnyei sem, valamint a „nagy ölelkezés”, mellyel a kicsik vették körbe Magda nénit. A Kispesti Önkormányzat támogatásának köszönhetően bőséges vendéglátásra is sor került.  
A hihetetlen vitalitással rendelkező meseíró-költő, aki születésétől fogva Kispesten, Wekerletelepen él, egyben dédnagymama is. Számtalan gyermekeknek szóló verses kötete és mesekönyve jelent meg, de felnőtteknek is írt verseket. Köteteit nem számlálja, a mai napig aktívan alkot, nemrégen iskolásoknak szóló foglalkoztató könyvei jelentek meg. 

 

Kapcsolódó galéria (Juhász Magda 80 éves!):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: Juhász, Magda, születésnap, Wekerle
2015.09.12.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

JUHÁSZ MAGDA 80 ÉVES! (archiválva 2015.09.12.)

Mesés délelőtt 3-8 éveseknek, ünnepi hangulatban.
részletek...