Olvasósarok

Népmese Napja volt a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2017.10.10.)


Népmese Napja volt a Wekerlei Könyvtárban

 

2005 óta minden év szeptember 30-án, a nagy székely mesemondó, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a Magyar Népmese Napját.

Mesével kerek a világ címmel játékos felolvasónappal és a Pannónia Általános Iskola 3. osztályosainak  meseillusztrációs rajzaiból készült kis kiállítással emlékezett meg a népmese napjáról a Wekerlei Könyvtár. A nap célja az volt, hogy a meseszerető felnőttek és gyerekek kiemelt figyelmet fordítsanak a magyar és más népek meséire.

A délelőtt folyamán a  Pannónia Általános Iskola 3. osztályosainak, a Vonás utcai óvodásoknak, majd a Tarka Barka Óvoda nagycsoportosainak Juhász Magda mesélt a rátóti csikótojásról, majd a gyerekekkel közösen vonták le a mese tanulságát. Magda nénit - mint mindig -  szeretettel vették körül a gyerekek, és egy nagy öleléssel köszönték meg a mesélést. Délután folyatatódott a mesenap: a  Kós Károly Általános Iskola 3. osztályosainak Baji Krisztina és Baji Márta olvasók mesélt a sóról, az elrabolt királykisasszonyról és a rest macskáról. Őket a Hungária Általános Iskola 2. és 3. osztályos diákjai követték, akiknek Szigel Éva olvasó mesélte el az igazmondó juhász és Szélike királykisasszony történeteit. Végül a 4. osztályosoknak Lélfai Éda házbéli lakó a szállást kérő róka történetét olvasta fel. A mese végén minden csoport könyvjelzőt kapott ajándékba.

A nap folyamán  150 gyerek fordult meg könyvtárban. Ezt a különleges mesenapot azért is tartottuk fontosnak, mert a mesék gyógyító jelleggel bírnak, hiszen nemcsak tanulságosak, hanem a szívet és a lelket is gyógyítják.

Végezetül álljanak itt Benedek Elek apó intő sorai: “Tanítani, tanulni és művelődni kell, mert egy nemzet csak szüntelenül tanulva és művelődve nőhet naggyá”.

 

Abuné Grasselli Edit
könyvtáros
Wekerlei Könyvtár

Kapcsolódó galéria (Népmese Napja a könyvtárban - 2015):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!

Kapcsolódó galéria (Népmese Napja a könyvtárban - 2016):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: népmese, könyvtár, felolvasás
2015.10.08.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

EGYSZER VOLT, HOL NEM VOLT…

Népmese Napja volt a Wekerlei Könyvtárban

Kedves Látogatóink!

Jelenleg a közművelődési intézmények
KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI ESEMÉNYEKET rendezhetnek meg.
Ezért a WKK-nak továbbra is ZÁRVA kell tartania. 

A június 29-től meghirdetett táborainkat (Cirkusz tábor I. turnus, Bűvész tábor I. turnus) kizárólag csak akkor tudjuk megrendezni, ha az intézmény megnyitására lehetőség nyílik!


A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 18.00 óra között.