Olvasósarok

Elkezdődött az adventi időszak a WKK-ban (archiválva 2017.02.22.)


Wekerlén elkezdődött az adventi időszak

Mézeskalácsillat és karácsonyváró hangulat lengte be a Wekerlei Kultúrház épületét az advent első vasárnapját megelőző szombat délelőtt, november 26-án.

A közös készülődés, a számtalan, gyönyörű ünnepi kellék, a karácsonyra hangoló zene mindenkit magával ragadott, és a szorgos kezek közül csodálatos, kreatív ünnepi díszek kerültek ki. A látogatók, akik zömében családok, szülők, nagyszülők és gyerekek voltak, közösen készítették el az otthoni asztal karácsonyi koszorúját, csaknem 100 adventi koszorút született.

A résztvevők maguk válogathatták össze kedvezményes áron a hozzávalókat, és – ha kellett – szakmai segítséggel összeállították a koszorút vagy az ajtódíszt. Sok kisgyermek saját kisméretű koszorút készített, amivel joggal büszkélkedhetett. A koszorúkötéssel párhuzamosan mézeskalács-készítésre is nyílt lehetőség, ami főleg a legkisebbeket vonzotta. Maguk nyújthatták ki a tésztát, majd formázókkal kiszaggatták, magokkal feldíszítették őket. A frissen kisült mézeseknek nehéz volt ellenállni, így a többsége helyben el is fogyott.

A WKK-ban ezzel megkezdődött a karácsonyi programok sorozata, december 3-án a helyi kézművesek árulják ünnepi portékáikat, este télváró táncház lesz a Fakutya együttessel. December 4-én, vasárnap délelőtt betoppan a Mikulás, december 17-én pedig Karácsonyi rege címmel betlehemes játékot láthatnak az érdeklődők.

 

Kapcsolódó galéria (Adventi készülődés 2016.11.26.):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék:
2016.11.28.