ENYHÍTÉSEK A SZABÁLYOKBAN

ENYHÍTÉSEK A SZABÁLYOKBAN

A járványügyi helyzet enyhülése miatt kiadott kormányrendelethez igazodva a KMO Művelődési Központban és annak valamennyi telephelyén, így a Wekerlei Kultúrházban is enyhülnek a szabályok. Az intézményekbe történő belépéskor a védettségi igazolvány felmutatása már nem kötelező! A maszk viselése sem kötelező, ami azonban egymás védelme érdekében ajánlott!

Mivel hatályon kívülre helyezték azt a paragrafust, ami az intézményeink látogatását szabályozta, illetve korlátozta, ezért a rendeltetés szerű használat, a szolgáltatások igénybevétele mindenki számára elérhetőek.

A sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történik enyhítés, maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.

Az enyhítések mellett ismét felhívjuk a még be nem oltottak figyelmét, hogy a vírus továbbra is terjed Európában és még jelen van Magyarországon is. A betegség ellen a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. Mindenki számára továbbra is nyitva áll a www.vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap és az online időpontfoglaló.  

Az enyhítések mellett fontos, hogy továbbra is odafigyeljünk a rendszeres kézmosásra és fertőtlenítésre! Használják továbbra is a kihelyezett kézfertőtlenítőket!

Budapest, 2021. július 6.