Kiállítások

Aranyvackor 2015 (archiválva 2016.04.12.)


Az Aranyvackor 2015 – a gyermekirodalmi és illusztrációs pályázat legjobb alkotásainak tárlata, mely  2016. március 19. és április 11. között tekinthető meg a Pozsonyi Pagony Kiadó jóvoltából.

A Gyerekkönyvek Nemzetközi Napja alkalmából április 2-án, szombat délután a Wekerlei Kultúrházban a gyermekeknek szóló irodalom kerül majd a középpontba, mely eseményhez kapcsolódva a Pozsonyi Pagony Kiadó jóvoltából felkerülhettek a WKK falaira az Aranyvackor 2015 meseírói és illusztrációs pályázat díjnyertes alkotásai.
A kétévente megrendezésre kerülő Aranyvackort először 2007-ben hirdette meg a Pozsonyi Pagony Kiadó azzal a céllal, hogy lehetőséget és figyelmet kapjanak tehetséges, de még ismeretlen alkotók: meseírók és illusztrátorok, kiadóra találjanak ígéretes gyermekkönyvek tervei. A versenyre nyomtatásban még nem megjelent, illusztrált történeteket várnak. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy a legjobbnak ítélt alkotásokból, már több mint 20 mű került ki a könyvesboltok polcaira.  

A pályázat kiírói minden alkalommal egy-egy hívószót fogalmaznak meg, melyhez a pályaműveknek kapcsolódniuk kell.  A WKK-ban megtekinthető, 2015-ös alkotói verseny témája a „rázós ügyek” volt, melynek keretében tabutémák, a gyermekek életére is kiható konfliktushelyzetek gyermeknyelven való megszólaltatását és ezek illusztrációját várták az alkotóktól.

A tárlat díjmentesen megtekinthető 2016. április 11-ig.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Az Aranyvackor 2015-ről bővebben:
http://www.prae.hu/index.php?route=article%2Farticle&aid=8760
http://www.pagony.hu/a-2015-os-aranyvackor-palyazat-dijazottjai
http://www.illusztralt-gyermekkonyv.eoldal.hu/cikkek/irasaim-gyerekkonyvek-illusztracioirol/razos-ugyek.-aranyvackor-2015.html

Kapcsolódó galéria (Aranyvackor 2015 kiállítás):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!

Kapcsolódó galéria (Mesélő nap 2016.04.02.):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: gyermekkönyv, illusztráció, kiállítás
2016.01.12.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

MESÉLŐ NAP (archiválva 2016.04.03.)

Milyenek a jó gyermekkönyvek? Hogyan készül a könyv? Mi az ex libris?
részletek...

Kedves Látogatóink!

A kultúrház október 22-én és 23-án zárva tart.
Mindenkinek  kellemes pihenést és tartalmas időtöltést kívánunk a hosszú hétvégére!