Kiállítások

Textil-képek-festmények (archiválva 2017.07.18.)


Textil-képek-festmények – Reizingerné Fejes Tünde paverpol technikával készült képei

Reizingerné Fejes Tünde 15 éve él Kispesten a családjával. Két éve kezdett el a Paverpol technikával foglalkozni, közel egy éve szerezte meg az oktatói képesítést.
Első oktatója Csapó Ida volt, közös kiállítást rendeztek vizsgafelkészítő tanárával, Guth Lászlóné Judittal és alkotótársaival Gödöllőn. 2016-ban szintén közös kiállításon vett részt képeivel Kiskőrösön, Csomák Lászlóné Erzsi szervezésében. A közönség a kerületi óvodákban is találkozhatott már a képeivel. Egy éve kezdett el komolyabban foglalkozni a képzőművészettel, hetente rajzkörbe jár

A technikáról:

"A Paverpolban azt szeretem, hogy viszonylag rövid idő alatt kész művet hozhatok létre, az otthon fellelhető, már-már kidobásra ítélt anyagokból." (a művész)

A Paverpol egy levegőre száradó, speciális keményítő és ragasztó anyag, melyet textil, papír, száraz-virágok, selyem, puha bőr, gipsz, fa, kerámia, kő, fém és egyéb természetes anyagra lehet felhordani adalékanyag hozzáadása nélkül! Ezt a technikát Josefine de Roode fejlesztette ki 1998-ban, és nevével fémjelzi. Készíthetünk belőle domborműveket, szobrokat, kisplasztikát, dekorációkat és egyéb tárgyakat, művészek és hobby alkotók egyaránt használják, amit fantáziájuk megálmodik.

A kiállítás május 8. és május 24. között tekinthető meg díjtalanul a WKK nyitva tartási idejében. 

Kapcsolódó galéria (Textil-képek-festmények):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: paverpol
2017.02.10.