Kiállítások

HÁROM-ÉLET-ÚT (archiválva 2018.04.08.)


HÁROM-ÉLET-ÚT

 „Színekbe ágyazott érzelmek”

Császár Sándor, Balgha Sándor és Szőgyéni Sándor kispesti alkotók közös kiállítása március 3-tól április 7-ig.

A "3 Sándor" kiállítása arra nyújt nekünk kiváló és követendő példát, hogy mennyire aktívan és hasznosan lehet az idős éveket is eltölteni, alkotással, folyamatos aktivitással, barátságokkal. A három teljesen különböző életúttal rendelkező kispesti amatőr művész között jó barátság alakult ki, összeköti őket az alkotás öröme. Műveik igényesek, elgondolkodtatóak, művészi értékkel bírnak.

Mindannyian különbözően fogadjuk be, éljük át az élet hozta helyzeteket. Az alkotó ember műveiben dolgozza fel, éli át újra és örökíti meg az őt ért impulzusokat. Az izgalmas közös tárlat betekintést nyújt a három különböző életútba.

BALGHA SÁNDOR 1946-ban született Budapesten, 10 éve él Kispesten. Repülő-műszerész volt az első szakmája, majd a villamos üzemmérnöki és műszaki diplomák megszerzése után az oktatás különböző területein dolgozott. Mindig vonzódott a művészetekhez, nagyapja festő volt, és nem sok választotta el attól, hogy ő is a képzőművészetet válassza fő életpályaként. Olajfestményeket készít, vonzódik a szürreális elemekhez, szívesen fest alakokat, embereket. Képei fakereteit nagy örömmel saját maga készíti.

CSÁSZÁR SÁNDOR 1937-ben született, több mint 40 éve él Kispesten. Már gyermekkorában felfigyeltek a kézügyességére. Civil foglalkozása tolmács volt, de emellett fafaragással, intarziás képek készítésével, bútorrestaurálással is foglalkozott. Több mint 30 éve kezdett festeni, elsősorban tájkpeket készít temperával. Az impresszionizmus áll hozzá legközelebb, és színek keverésével hoz létre egyedi képeket. 

SZŐGYÉNI SÁNDOR 1935-ben születtem Budapesten. Vasszerkezeti lakatos volt a szakmája, ezen a nehéz, de szép területen dolgozott 42 évig. Mindig szeretett rajzolni, de külön, képzőművészeti képzésben nem vett részt. Érdekelte az absztrahálás, színekre és formákra egyaránt. A képzőművészet absztrakt ágazatának alkotó munkáival mintegy 25 éve foglalkozik. Az alkotásait, kisplasztikáit, képeit amatőrként, hobbiból készíti. Amatőr festő barátaval jó kapcsolatokat ápolva, előrehaladott kora ellenére nagy kedvvel dolgozik. 

A kiállítást megnyitja, köszöntő beszédet mond: Vinczek György alpolgármester

Kiállításmegnyitó: március 3-án, szombaton 17.00 órakor

A kiállítás nyitva tartási időben díjtalanul megtekintő!Címkék: alkotás, festmény
2017.11.27.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

HÁROM-ÉLET-ÚT kiállításmegnyitó (archiválva 2018.03.04.)

Március 3. Három kispesti alkotó közös kiállításának megnyitója.
részletek...