Kiállítások

ART kiállítás (archiválva 2019.12.06.)


ART – Csoportos kiállítás az Alkotó Rajz Tanfolyam növendékeinek munkáiból.  

Immár ötödik alkalommal  nyílik tárlat a WKK-ban az Urmai Ungurán László grafikus által vezetett ART (Alkotó Rajz Tanfolyam) rajziskola növendékeinek munkáiból. 
Az ART műhelyt kilenc évvel ezelőtt Urmai László egy tanítványával indította el.  A tanfolyam célja az alkotói látásmód fejlesztése, a bennünket körülvevő világ szépségeinek felfedezése, és annak ábrázolása a diák saját, egyéni nézőpontján keresztül.

Urmai László alkalmazott grafikusként végzett, festészetet és grafikát tanult. Kezdetben, a nyolcvanas-kilencvenes években kizárólag reklámgrafikával foglalkozott, de a festészet örökké hiányzott számára. Mintegy 15 évvel ezelőtt kezdett komolyabban festeni, de mellette persze grafikusként is dolgozik. 
Festményei, akvarelljei finom vonalú, megkapó hangulatú, impresszív képek. Nemcsak papírra fest, hanem fára is, és szerett kísérletezni az anyagokkal.  Leginkább táj- és természeti képeket, illetve csendéletet, virágokat fest, illetve Wekerletelep épületeit, motívumait. Ő készítette a Wekerlei Társaskör Egyesület logóját és éves naptárját is. 2013-ban megjelent könyve, a Fessünk akvarellel virágokat című kötet kiváló segítség a kezdő és haladó ecsetforgatók számára.
A művész számára fontos a tanítás, rajziskolájának elsődleges célja, hogy a gyerek a saját környezetében minden vizuális szépséget észre tudjon venni, csak második az, hogy mindez papírra is kerüljön. Célja, hogy a fiatalok nyitottaká váljanak a művészetek felé. A tanfolyamon minden elképzelhető, itt bármit le lehet rajzolni, festeni, akár bolondságnak tűnő dolgokat is.   

Megnyitó: 2019. szeptember 3., kedd 18.00 óra

A tárlat megtekinthető: 2019. szeptember 3 – szeptember 28.

A kiállítás nyitva tartási időben díjtalanul megtekinthető!


 

Kapcsolódó galéria (ART kiállítás megnyitója 2017.09.01.):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!

Kapcsolódó galéria (ART kiállításmegnyitó 2019.09.03.):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: Urmai László, Wekerletelep, növendékek tárlata
2019.07.24.

Kedves Látogatóink!

A kultúrház március 17-től a látogatók előtt ZÁRVA tart.
A hétköznapi tanfolyamok szünetelnek.
Hétvégi programjaink egy részét 2020. őszére tervezzük megrendezni.


A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 16.00 óra között,
az e-mailekre, telefonokra igyekszünk válaszolni.


A nyári tábori befizetés időpontját (április 6.) eltoljuk. Új időpontot, sajnos nem tudunk közölni, az iskolai leállás függvényében tudjuk újra tervezni a nyarat.

Minden további változásról olvashatnak majd a honlapon és a facebook oldalunkon.

Vigyázzunk a magunk és egymás egészségére!