Kik vagyunk

Bemutatkozás


Wekerle •  Kultúra • Közösség 

A Wekerlei Kultúrház (hivatalos nevén: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár Művelődési Ház, rövidítve: WKK) Budapest egyik egyedülálló karakterű és különleges hangulatú városrészében, a XIX. kerületi műemlékvédett Wekerletelepen található, és itt közel negyven éve kínál színes és változatos programokat látogatóinak. Az intézmény jogelődje az ország első úttörőháza, mely 1949-ben nyitotta meg kapuit. 

Az európai uniós forrásból felújított, akadálymentes épület adottságai meghatározzák a WKK hangulatát, kedves, barátságos, családias légkörét. A programok tematikáját és az intézmény szellemiségét a hagyományőrzés mellett leginkább a családbarát jelleg, a kulturális sokszínűség és nyitottság, valamint a környezettudatos szemlélet jellemzi. A kultúrházban a nagyobbaknak szóló hétköznapi mozgásos, alkotó és nyelvtanfolyamok mellett számos játékos, fejlesztő foglalkozás várja már a kisbabákat is. Az intézménynek saját fazekas műhelye és rendezett, madárbarát pihenőkertje van.

A WKK hétvégén bábszínházi előadásokat, koncerteket, kézműves foglalkozásokat, táncházakat, környezettudatos workshopokat és tematikus rendezvényeket kínál a színvonalas kikapcsolódásra vágyóknak. Évek óta hagyományosan megrendezésre kerül, és egyre több érdeklődőt vonz az év eleji közös télűző esemény, a zenés, vidám farsang, a tavaszi magbörze, a kispesti alkotókat bemutató interaktív művészeti fesztivál, a gyermeknapi program, a változatos nyári gyermektábor kínálat, ősszel a különböző nemzetek kultúráját bemutató nap, év végén pedig a közös adventi készülődés és a Mikulás bábszínháza. Mindezek mellett a WKK nagy hangsúlyt fektet a helyi közösségi élet támogatására, így többféle klubnak otthont ad.  A kultúrházban találkoznak hétről hétre többek között a wekerlei népdalkör, a foltvarró és az öko baba-mama klub tagjai is.

Az intézményhez tartozik a Kós Károly tér 9. szám alatt található könyvcentrum a Wekerlei Könyvtár, amely több mint 7000 kötettel várja az olvasni vágyókat. A WKK kezdeményezésére született meg a Kós Károly tér 15. előtt álló “Tégy egy könyvet – Végy egy könyvet!” köztéri könyvtároló szekrény, amelynek segítségével ingyenesen lehet könyvet csereberélni. 

Az intézmény fenntartója: Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata 

Kapcsolódó galéria (A ház története):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!

Kapcsolódó galéria (Elmúlt 35 év):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!

Kapcsolódó galéria (Terembérlés):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!

Kapcsolódó galéria (Madárbarát kert):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: történet, épület
2014.09.01.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Álláspályázat (archiválva 2015.12.09.)

A Wekerlei Kultúrház és Könyvtár álláspályázata takarító-technikai munkatárs munkakörre.

TECHNIKAI ÁLLÁSHELY A WKK-BAN (archiválva 2016.06.06.)

A Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (WKK) álláshirdetése technikai munkakörben: karbantartó-kertész-kézbesítő területen.

Kertész-karbantartó-gondnok (archiválva 2017.01.21.)

A WKK állást hirdet kertész-karbantartó-gondnok munkakörben.

Információs álláspályázat a WKK-ban (archiválva 2019.05.07.)

A WKK információs és közönségszolgálati munkatársat keres.