Pályázatok

RAJZOLJ HANGOT! (archiválva 2014.12.11.)


A Wekerlei Kulturális Közhasznú Alapítvány (WEKKA) pályázati felhívása a XIX. kerületi általános iskolák 2., 3. és 4. osztályai számára.

A feladat: A gyerekeknek/osztályoknak le kell rajzolniuk vagy festeniük egy általuk már átélt zenei élményt.
Osztályonként maximum 5, minimum 2 alkotást várunk A/4-es vagy A/3-as méretű papíron.
Leadási határidő: 2014. október 13. hétfő
Leadás helyszíne: Wekerlei Kultúrház (XIX. ker. Petur u 7.)
A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a későbbiekben a művekből a Wekerlei Kultúrházban kiállítást rendezünk.

A nyertes osztályok novembertől januárig terjedő időszakban egy alkalommal ingyenes rendhagyó zeneórán vehetnek részt a Wekerlei Kultúrházban (időpont egyeztetés egyénileg).
A pályázati forrásból finanszírozott koncertsorozaton összesen 9 osztály tud részt venni (nem egy időpontban!). Az első helyezett osztály kétféle zeneórán vehet részt ingyenesen (a Duo Klavi Art és a Pentaerophonia Fúvósötös koncertjein).

„A zeneszerzők is voltak gyerekek” című koncertsorozaton gyermekekről szóló klasszikus zenei műveken keresztül elsősorban olyan műveket ismerhetnek meg a gyerekek, amelyekhez koruknál fogva kötődnek. Például Ravel Lúdanyó meséi című sorozata, Bizet Gyermekjátékok című sorozata. A zeneműveket interaktív narráció segítségével mutatják be az előadóművészek. Idén Egressy Béni születésének 200. évfordulóját ünnepeljük. A koncertsorozaton erre is emlékezünk majd.
Előadók: Zentai Károly és Bijzák Dóra zongoraművészek (Duo Klavi Art), Laczó Zoltán Vince, karmester és zeneszerző, Pentaerophonia Fúvósötös.
Helyszín: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár táncterme
A foglalkozások ideje: kb. 45 perc
Időpont: kora délutáni órák (13 és 15 óra között)

Amennyiben a sorozaton való részvétel után a gyerekek rajzolnak vagy írnak élményeikről, ezeknek is publicitási lehetőséget biztosítunk.

Szeretnénk ezzel a koncertsorozattal és a hozzá kötődő képzőművészeti és irodalmi alkotófolyamattal innovatív modellt felmutatni arra, hogyan lehet a gyerekekhez közel hozni a komolyzenét. A rendhagyó zeneóra koncertsorozat folytatását 2015-ben is tervezzük.

Kapcsolódó galéria (MMA Rendhagyó zeneórák 2014.):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!

Kapcsolódó galéria (MMA Rendhagyó zeneórák ):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: pályázat, iskola, rajz, zene
2014.10.01.

Kedves Látogatóink!

A kultúrház október 22-én és 23-án zárva tart.
Mindenkinek  kellemes pihenést és tartalmas időtöltést kívánunk a hosszú hétvégére!