MŰVÉSZTERASZ - KULTÚRKERT

MŰVÉSZTERASZ - KULTÚRKERT

2022. szeptember 03., szombat 16.20 – 17.20 órakor

Szabadság és Öröm! Jazz and more és az FMK Női karának közös koncertje

Az a capella koncerten a jazz, pop, kortárs, klasszikus,filmzene, gospel, spirituálé, musical zenei stílusokba hallgathatunk bele a Jazz And More országos elismertségű kórus előadásában. A programelemet kiegészíti az FMK Női karának kortárs műveket bemutató blokkja. Mert a kortárs igenis lehet jó és élvezhető muzsika. Bella Máté, Tóth Péter, Orbán György és Vajda János szerzeményeiből hallhatunk válogatást a délután folyamán. 

Mert "Énekelni jó! Fürdőkádban, autóvezetés vagy éppen porszívózás közben. Szabadság és öröm! És ha másokkal együtt teszed, az megsokszorozza ezt az érzést! Nem beszélve a táncról, amellyel olykor összefonódik! Közösségben, Wekerlén, nézőkkel és hallgatókkal együtt!"
 

A Jazz and More kórus bemutatása

Egy húsz éve fennálló, mindig megújuló közösség. Jazz és annál sokkal több: a szórakoztató zene iránt elkötelezett, alázatos, és mindig pozitív szemléletű, jó humorú csapat többféle zenei stílus (jazz, pop, gospel, musical és egyéb könnyűzenei műfajok) között is otthonosan mozog. A kórus tagjai napi elfoglaltságaik mellett vállalják a próbákat és a fellépéseket. Lelkesedésük és a közös éneklés iránti szeretetük sugárzik a színpadról, és ez inspiráló a közönség számára is.

A Jazz and More-nak a hosszú évek alatt több neves hazai együttessel, énekessel volt lehetősége együtt szerepelni színházban, koncerttermekben és a televízióban is (Serbán Attila, Wolf Kati, Fenyő Miklós, Fábry Show), de gyakran lép fel jótékonysági hangversenyeken, céges rendezvényeken, közreműködik esküvőkön, karácsonyi rendezvényeken, valamint színházi produkciókban. Az utóbbi években hagyománnyá vált, hogy saját szervezésű éves nagykoncertünkön más civil szervezetekkel együttműködve lehetőséget biztosítunk hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyermekek számára, hogy egy egyedi zenei élményt tapasztalhassanak meg.

 

A Ferencvárosi Művelődési Központ Női Karának bemutatása

Az FMK Női Kara 2005-ben alakult, néhány év vegyes kari munka után női kamarakórussá alakult. A tagok többsége – maga a karnagy is - a '70-'80-as években a Magyar Rádió Gyermekkórusának és a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának volt tagja, még ebből az időszakból ismerik egymást, és ugyancsak innentől datálható a kóruséneklés iránti elkötelezett szeretetük. Ez határozza meg a kórus munkáját és szellemiségét. Az évek folyamán a kórushoz csatlakozó új tagok is megérezték és magukévá tették ezt az elkötelezettséget. Alapítókarnagyuk, Lovas Gabriella kiemelkedően fontosnak tartja a kortárs magyar kórusművek – ezen belül is a versmegzenésítések – magas szintű előadását és megismertetését a közönséggel.

 

Programok:

15.00 – 15.50  Crossover - Kuti Róbert hegedűművész koncertje

16.20 – 17.20  Szabadság, Öröm! - Jazz and more a capella koncertje közreműködik az FMK Nőikara

17.40 – 18.40  Tallós Rita színművész zenés vizsgáztatása - Röhögjünk együtt! Közreműködik Ligeti Éva zongorista és Pille Tamás színész

19.00 – 20.00  Jazz és mások – Szakcsi Lakatos Benjamin zongora, Bede Fanni fuvola és Demeter- Tóth Judit ének

Belépődíj: 1.200 Ft/fő

Online jegyvásárlás itt: jegy.hu
Bővebb információ: 282-9895, email: informacio.wkk@kmo.kispest.hu

A rendezvény az NKA támogatásával jön létre!

Részletek
Időpont
2022. 09. 03., szombat 16:20 - 17:20
Legközelebbi alkalom
-