Program

MAGVAS NAP – TAVASZI MAGBÖRZE (archiválva 2019.03.10.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2019. 03. 09., szombat 14:00 - 18:00

Március 9., szombat 14.00-18.00
Felkészülés a kertészkedésre, vetőmag- és tapasztalat-cserebere! Ha palántát cserélne, ha több vetőmagja van, mint amit idén el tud használni; ha nincs vetőmagja, de kertészkedne; ha van egy-két elfeledett régi zöldségfajtája; ha csak érdekli a sokféleség és az ökologikus gazdálkodás.

16.00-17.30 A gyerekeket kézműves foglalkozással várjuk, ahol újrahasznosító ötletekkel kertcsinosító apróságokat készíthetnek, például fűszernövény táblát és szélforgót.

16.00-16.45 Permakultúra kiskertjeinkben
Hogyan lehet alkalmazkodni a változó időjáráshoz? Hogyan tudod kiskerted úgy művelni, hogy a természettel együttműködve, egészséges és tápláló zöldséget, gyümölcsöt termeljünk, akár csöppnyi helyen? A 45 perces műhelyben bemutatjuk a permakultúra látásmódját, és egy pár gyakorlati ötletet, amivel újra lehet gondolni a saját környezetünket.
A műhely vezetője: Tracey Wheatley az Átalakuló Wekerle egyik szervezője, permakultúra design kertművelő, aki most januárban szerzett friss tapasztalataival bővíti tudásunkat. A műhelymunkához érdemes hozni egy pár képet a kertedről, vagy a helyről, amit szeretnél átalakítani.

A börzén csak saját vetőmagokkal lehet részt venni, bolti, csávázott magok nem cserélhetők. Saját vetőmag hiányában adomány ellenében lehet részt venni a börzén!

Bővebb információ: wekerle.atalakulo.hu
A börze az Átalakuló Wekerle csoport és a WKK közös szervezésében valósul meg.
A belépés díjtalan!

Kapcsolódó galériák:
Címkék: zöld, kertészkedés, magbörze