Program

Március havi programok a könyvtárban (archiválva 2019.04.01.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom. Versbarátok klubja

Ady Endre, a tavasz, a szerelem és a nők az irodalomban!

Időpont: 2019. 03. 01., péntek 16.00-17.00

Klubvezető: Juhász Magda

100 éve, 1919. január 27-én hunyt el Ady Endre, a XX. századi magyar irodalom egyik legnagyobb költője. Adyra és költészetére emlékezünk közös versfelolvasással és versmegosztással. A klubfoglalkozása témája még a várva várt tavasz, a szerelem és a nők az irodalomban. Szeretettel várjuk a verskedvelőket!

 

Néprajzi filmklub

Hanna grófnő - 2002

Időpont: 2019. 03. 07. csütörtök 18.00-19.00

Rendező: Sztanó Hédi

A film Mikes Hannát, gróf Teleki Pál menyét mutatja be, akinek szavai szerint "az ember azért él, hogy valamit tegyen". A hajdani grófkisasszony 89 éves korában, 2001-ben Washingtonból Zabolára látogatott, ahonnan korábban a történelmi nevet viselő családjával együtt 1949-ben száműzték. A korábbi "cseléd" Juliska meghatottan emlékezik s emlékezteti Hanna grófnőt arra az időszakra, amikor "minden rendesen, s jól ment..." Közben eltelt több mint fél évszázad.

A film a Dr. Kós Károly Néprajztudós Közhasznú Alapítvány jóvoltából kerül vetítésre.

 

Sanzon est

Nőnapi köszöntő francia sanzonokkal!

Időpont: 2019. 03. 08., péntek 17.00-18.30

Előadó: Bernard Huther

Nőnap alkalmából megajándékozzuk a hölgyeket és az urakat is egy élőzenés francia sanzon esttel és egy pohár finom teával a Wekerlei Könyvtárban. Az előadó, Bernard Huther - párizsi születésű zenész - dallamos francia slágerekkel köszönti a hölgyeket és csalogatja elő a tavaszt téli álmából.

 

Wekerlei világjárók

Szentföldi zarándoklat

Időpont: 2019. 03. 22., péntek 17.00-18.30

Előadó: Mózer István

A Wekerlei világjárók vetített képes előadása a Szentföldre, és annak legfontosabb részébe, a Szent városba, Jeruzsálembe kalauzol el minket, ami mind a zsidó vallás, mind a kereszténység legszentebb helye, valamint az iszlám harmadik legszentebb városa.

Előadónk 2018 szeptemberében vett részt a magyarországi örmény kisebbség által szervezett zarándoklaton. Lelki vezetőjük Tóth Vencel ferences atya volt, aki hatalmas tudásával és remek kapcsolataival nagyban hozzájárult a zarándokút sikeréhez: egy éjszakát a jeruzsálemi Szent Sír templomban virrasztottak, Jeruzsálemben a Fehér Nővérek kolostorában, Tibériásban pedig valódi kóser szállóban laktak, csoportjukat fogadta Jeruzsálem örmény pátriárkája. Végigjárták a jeruzsálemi városfalakat, amiket Nagy Szulejmán szultán építtetett az 1526-ban Magyarországon szerzett prédából. A lelki, szellemi táplálékot kiválóan egészítették ki a gasztronómiai élvezetek.

 

Péntek esti mesék

Bábművészet gyerek nyelven

Időpont: 2019. 03. 29., péntek 17.00-18.00

Előadó: Tóth Éva

Március 21-e nem csupán a meteorológiai tavasz kezdete, hanem a bábművészet világnapja is. Egy iráni bábszínház, a Dzhivada Zolfagariho művészeinek ötletére 2002-ben a Bábművészeti Világszervezet, az UNIMA indítványozta, hogy március 21-e legyen a bábosok ünnepe. Ennek kapcsán 2003 óta szerte a világon, így hazánkban is számos előadást, programot szerveznek e nap jegyében.

Szeretettel várjuk a gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket egy bábtörténetről, bábtípusokról szóló vetített képes „mesés” előadásra a Wekerlei Könyvtárba!

A  programokon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött!Címkék: könyvtár, Wekerlei Könyvtár

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

Hanna grófnő (archiválva 2019.03.08.)

Március 7. Néprajzi filmklub a könyvtárban.
részletek...