Program

RONGYSZÖVŐ TANFOLYAM


Foglalkozásvezető:

Győri Ildikó
Email: gyoriildi0103@gmail.com
Telefonszám: 06 30 602 1236
Bemutatkozás:
Győri Ildikó vagyok. Budapesten, a Népi Kismesterség Képzőben tanultam a "Szövés" mesterséget 20 évvel ezelőtt. Azóta is szövök, és tanítom a szövést. Jelenleg Székesfehérváron egy szakiskolában dolgozom "szövés szakoktatóként". A Hagyományok Házában folyamatosan továbbképzem magam. Feladatomnak érzem a "Mesterség" átmentését egyik generációról a másikra. Tanfolyamaimon minőségi eszközökön tanulva, a résztvevők elsajátíthatják a szövés alapjait, és el tudnak önállóan is indulni ezen a varázslatos úton.

Összes programja


Köv. időpont:
2019.04.27., szombat 13:00 - 18:00


Zajlik hetente 2019. 04. 27. és 2019. 05. 18. között:
Szombaton
13:00 - 18:00


RONGYSZÖVŐ TANFOLYAM

A tanfolyam a vezető kérésére családi okok miatt elmarad!

A négy alkalmas (22 órás) kurzus első napján megismerkedünk a szövés technikájával. Az üres szövőkeretet együtt "felvetjük", ezzel megtanunljuk a szövés alapjainak folyamatát.  A felvetett szövőkereteken póló anyagú rongyszőnyeget szövünk.

A második napon elkészül a pólóanyagú szőnyegünk. Megtanuljuk a rögzítő csomósort, ami a szőnyeg elkészítéséhez és befejezéséhez is kell. Levágjuk, elrojtozzuk. Ezt követően a résztvevők párban, egymást segítve felvetik a szövőkereteket, ketten mindkettőjükét. Ekkor rögzül igazán a felvetés technikája. Megtanuljuk a felvetést az önálló munkakezdéshez.

A harmadik napon a már önállóan felvetett csomósorral ellátott kereteken elkezdünk egy szőrös anyagú szőnyeget. Közben megtanuljuk azt is, hogyan tudunk pólóból, lyukas zokniból, ványadt lepedőből szövőanyagot készíteni.

A negyedik napon továbbra is szőjük a szőrös rongyszőnyeget befejezzük, elrojtozzuk. Itt hozzuk be az esetleges elcsúszásokat egymáshoz képest. A jobban haladókkal megnézünk még egyéb szövőeszközöket, mint a körmöcske vagy karmantyúbaba. A tanfolyam elvégzése után a hallgatók képessé válnak önállóan is különböző anyagú rongyszőnyegek elkészítésére.

A képzés díja: 42 000 Ft/fő (Ez az összeg tartalmazza az eszközhasználatot és az anyagköltséget)

Az összeg 3 részletben fizethető, megadott számlaszámra jelentkezéskor 10 000 Ft, első alkalomkor 16 000 Ft, a harmadik alkalomkor 16 000 Ft. 

Jelentkezés: gyoriildi0103@gmail.com

Weboldal: www.szoves.huCímkék: kézműves, szövés, népművészet