Program

Időkapuk 2019. délután (archiválva 2019.09.25.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2019. 09. 21., szombat 15:00 - 17:30

DÉLUTÁNI IDŐKAPU A WEKERLÉN
A Wekerlei Napok keretén belül, a WKK szervezésében megvalósuló program, a Kulturális Örökségek Napjai alkalmából.
Szeptember 21., szombat 15.00-17.30
Gyülekező:
WTE iroda előtt (XIX. ker. Kós Károly tér 10.) negyedórával az indulás előtt

Izgalmas, négy állomásból álló időutazás a Wekerlén! Családoknak, kíváncsiaknak, gyerekeknek, felnőtteknek ajánljuk 5 éves kortól, felső korhatár nélkül. A gyerekek mellé felnőtt kísérete szükséges!
A Wekerlei Napok keretében, a Wekerlei Kultúrház szervezésében élményútra várjuk a családokat a 111 éves Wekerletelepen. 

Az élményút állomásai:
1. Gasterea-kapu – „Jobb a magyar konyha, mint a deák konyha” 
Vajon mit és hogyan készített az egykori wekerlei vendéglő szakácsa? Kegyelmedék mivel óhajtják enni a cvibakot? Netán csurditóst vagy csuszpájzot gusztálnának?
2. Viselet-kapu – Az öltözködés írott és íratlan szabályai 
Ha pontosan tudtuk, hogy mit illendő viselnünk a reggeli órákban majd a délelőtti sétához, illetve a délutáni órákban viziteléshez, már nagyot nem véthettünk az öltözködés szigorú szabályai ellen. De mi az a comisale, fichu és fontage?... a helyzet bonyolódik! 
3. Mutatványos-kapu – Csak tessék, csak tessék! 
Mélyen tisztelet nagyérdemű publikum! Itt látható a csoda, s este már nem kell vacsora! Bűvész, művész, erőművész! A férfi, aki ismerhette Madárfejű Lajcsikát, Hemperger Boriskát! A világlátott ember, ki átlépte a bolha árnyékát! A belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan!
4. Rendes-kapu – Háztartási alapismeretek
Minden munkálat a sparhelt begyújtásával kezdődik. Ezen megfőhet reggeli téánk, lágytojásunk. A felmelegített vizet kiváló állapotban kínálhatjuk a mosdótálba. Ezután portörlés, söprögetés, a rézedények fényesítése következik, közben a háztartási napló gondos vezetéséről se feledkezzünk meg! 

A délelőtti és délutáni időpontokban 30 fős csoportok indulhatnak a négyállomásos útvonalon. A csoportok kísérő segítségével járják végig az interaktív állomásokat, mely igazi időutazó élményt nyújt majd a családoknak.  

A részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges augusztus 26. és szeptember 13. között a wkk.kispest.hu honlapon a programnál vagy 282-9895-ös telefonszámon. 

Az Időkapuk Wekerlén élményutat Kispest Önkormányzata és a Wekerlei Társaskör Egyesület támogatja.
A Wekerlei Napok a Wekerlei Társaskör Egyesület szervezésében valósul meg. 
A Wekerlei Napokról további részletek: wekerletelep.hu 

Kapcsolódó galériák:
Címkék: időutazás, Wekerletelep, Wekerlei Napok