Program

MŰHELYLÁTOGATÁS SKODA ÉVÁNÁL (archiválva 2020.06.25.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2020. 10. 19., hétfő 19:00 - 20:00

A IX. WekerleFeszt Művészeti Találkozó keretében

Csoportos műhelylátogatás Skoda Éva festőművész műterem galériájában
Október 18., vasárnap 19.00-20.00

Az elmúlt évek nagy sikerű műterem-látogatásai során bepillantást nyerhettünk a közelünkben élő és alkotó művészek életébe, alkotó tereibe, személyesebbé téve ezzel az alkotásokhoz és alkotóhoz való kapcsolatunkat. 
Közkívánatra ebben az évben újra ellátogatunk már ismert és új műtermekbe.

A műtermek korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges, melyre ezen az oldalon szeptember 21-től nyílik lehetőség, a kép melletti JELENTKEZÉS gombra kattintva vagy a 282-9895-ös telefonszámon!
Regisztrációja után kérjük, fáradjon be a WKK épületébe (XIX. ker. Petur u. 7.), és vegye át a műteremlátogatásra feljogosító szelvényét, mely további információkat tartalmaz.

A WekerleFeszt támogatói: Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata, Wekerlei Kulturális Közhasznú Alapítvány – WEKKA
A részvétel programokon díjtalan!

A IX. WekerleFeszt további programjai: uj.wkk.kispest.hu/program/887

Skoda Éva bemutatása:

Skoda Éva festőművész a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola játéktervező-grafika szakán érettségizett, majd az Állami Bábszínházban dolgozott díszletfestőként Koós Iván és Ország Lili irányítása mellett. Az 1970-es évek második felétől restaurálással, majd reklámgrafikával foglalkozott. Balogh Jenő irányításával folytatott festészeti tanulmányokat. Jelenleg elsősorban portrékat fest: kortársairól, a közélet ismert szereplőiről készít gouache karakterképeket. Az 1980-as évek végén a Kispest Tv számára készített mese-illusztrációkat. A művésznő egyedi technikával készült alkotásait őszinte emberi odafordulás és érdeklődés jellemzi, mellyel az érzelmeket, a kimondott és a kimondatlan szavakat vászonra viszi.      
                 
Festményeit egyéni és csoportos kiállításokon a hazai városoktól az Amerikai Egyesült Államokig sok helyen láthatták már az érdeklődők.
Skoda Éva 2012-óta ügyvezető elnöke az 1994-ben alakult Kispesti Helikon Kulturális Egyesületnek, melynek célja az alkotó művészek összefogása és ösztönzése, kiállítások, cserekiállítások szervezése, országos tematikus kiállításokhoz kapcsolódás, kulturális tevékenységek szervezése a kerületen belül és kívül. 

 

Kapcsolódó galériák:
Címkék: Skoda Éva