Program

TINIJÓGA


Foglalkozásvezető:

Dr. Varga Zita
Email: vargazitajoga@gmail.com
Bemutatkozás:
Foglalkozásomat tekintve gyermekfogorvos vagyok. A fogak gyógyítása mellett nagy hangsúlyt fektetek a megelőzésre is, ezért rendszeresen tartok prevenciós előadásokat óvodákban és iskolákban. A fogak épségén kívül szívügyemnek tartom a gyerekek és kamaszok testi-, és lelki-egészségét is. Jógaoktatóként szeretném, ha minél több fiatal megtapasztalhatná a jóga számtalan pozitív hatását. Magam is még kamaszként kezdtem ezt a mozgásformát, ami nagyon sokat segített, hogy kiegyensúlyozott serdülő-, majd felnőttkorom legyen. Általa könnyebben kezeltem a konfliktushelyzeteket, az iskolai elvárások okozta stresszhelyzeteket és az önbizalmamat és kitartásomat is erősítette. Meggyőződésem, hogy az egyetemi vizsgaidőszakokat is a rendszeres jógagyakorlásomnak köszönhetően tudtam higgadtan, mégis eredményesen ,,túlélni”. Sokszor kérdezték vizsgatársaim, hogy: ,,Zita, te hogy-hogy nem izgulsz? És miért vagy ilyen kipihent?” Elsőként hatha-jóga oktatóképzésen sajátítottam el az alapokat, majd egy fél éves női-jóga tanfolyamon megismertem a női ciklussal harmóniában történő gyakorlás (és életvitel) módját és jelentőségét. Legutóbb pedig a gyermekjóga világát ismertem meg, amivel egyben feladatomra is leltem. Számos könyvet olvastam a gyermek-lélektan témájában, melyeknek nagy hasznát veszem mind a fogorvosi, mind jógaoktatói munkámban. Mivel magam is gyakorló keresztény vagyok, fontosnak tartom megjegyezni, hogy jógaóráimon semmiféle keleti hitoktatást nem tartok. Szabadidőmben a jógán kívül zongorázom, néptáncolok és olvasok.

Összes programja


Köv. időpont:
2021.09.02., csütörtök 15:00 - 16:00


Zajlik hetente 2021. 09. 02. és 2022. 05. 26. között:
Csütörtökön
15:00 - 16:00


TINIJÓGA lányoknak

Időpont:
 csütörtök 15.00-16.00

A Tinijóga órákon tanult helyes testtartás, tudatos stresszkezelés, vetélkedés nélküli fejlődés és vidám csapat hozzájárulnak ennek a nehéz és változásokkal teli életszakasznak a könnyebb, kiegyensúlyozottabb megéléséhez.
A tudatos figyelem gyakorlása segíti a kamaszt abban, hogy a közösségi médiából záporozó külső ingerek és ebből eredő megfelelési kényszer helyett önmagára találjon, saját célokat tűzzön ki, és ne folyton másokhoz hasonlítsa magát.
Mindemellett a növekvő koncentrációs készségnek, a lelki egyensúlynak és hatékony feszültségkezelésnek köszönhetően a tanulást is megkönnyíti.

A Tinijóga segít a 12-14 éves kamaszoknak (és szüleiknek) könnyebben ,,átvészelni” ezt a sokszor
rendkívül stresszes, külső és belső konfliktusokkal teli időszakot.

Részvételi díj: 1 200 Ft / alkalom, vagy bérlet 4 000 Ft / hó (4 alkalom) 

Jelentkezés és bővebb információ:
Dr. Varga Zita gyermekfogorvos és jógaoktató  | vargazitajoga@gmail.com  | Facebook: Varga Zita Tinijóga

 

Nyitott ház időpont, mely ingyenes bemutatóóra: 2021. 09. 02.
Regisztráció: 
www.kmo.hu/rendezveny/896/nyitott-haz-2021-----ingyenes-tanfolyami-orakCímkék: