MÉZESKALÁCS KICSIT MÁSKÉPP - ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS
ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS III. RÉSZ
Elérkeztünk a jelképes harmadik gyertya gyújtásához, amikor is olyan örök igazságokon kezdtünk mélázni, mint hogy két nagyszerű dolog van az életben, az állandóság és a változatosság. Az állandóság egyik szépséges megnyilvánulása a hagyományaink ápolása, ami keretbe foglalja az éveinket, ünneppé varázsolja eseményeinket. Ebbe az ismétlődésbe igyekszünk kicsiny változatosságot csenni azzal, hogy a tradicionális karácsonyi angyalcsalogató mézeskalács készítés közben elkalandozva, új díszítésekkel kísérletezünk.
Mézeskalács hozzávalók:
- 25 dkg méz
- 10 dkg vaj
- 90 dkg cukor
- 1 csapott e.k. szódabikarbóna
- 50 dkg liszt
- 1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék (vagy saját keverék)
- 1 egész tojás és 3 sárgája
Elkészítés:
A mézet felmelegítjük, majd elkeverjük benne a vajat, hogy szétolvadjon.
A lisztben elkeverjük a fűszert, a cukrot, a szódabikarbónát és egy kicsi sót.
Ezután jönnek a tojások, majd az olvasztott méz és vaj.
Az egészet összegyúrjuk, nagy alapossággal, hogy ruganyós tésztává váljon.
Fóliába tesszük és pihenni hagyjuk a hűtőben, legalább 2-3 óráig.
Kezünk melegével átgyúrva felmelegítjük, nyújtjuk, formázzuk és az előmelegített sütőben kb. 6-10 percig 170°-on aranybarnára sütjük.
Figyelem!
Csak meleg szívvel és gondoskodó türelemmel lehet elkészíteni!
Videó és a recept a kapcsolt galériában, vagy a LINKRE kattintva megtekinthető!