Program

Műhelylátogatás Cserny Timi Pookah grafikusművésznél (archiválva 2018.04.16.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.


Alkalmak:
2018. 04. 15., vasárnap 11:00 - 12:30

Műhelylátogatás Cserny Timi Pookah grafikusművésznél.
Betekintés az alkotói térbe, séta és beszélgetés a grafikusművész műterem galériájában.
2018. április  15., vasárnap 11.00-12.30 

A tavalyi WekerleFeszt műhelylátogatásainak sikerét látva, 2018. április 15-én vasárnap, a VII. WekerleFeszt keretében újra sor kerül a regisztrációhoz kötött műterem-látogatásokra a kerület művészeinek alkotó-kiállító tereibe. Ezzel lehetőséget kínálunk látogatóinknak a művésszel való személyes találkozásra, beszélgetésre az alkotói tér sajátos atmoszférájában. 

A műtermek korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges, melyre ezen az oldalon március 19-től nyílik lehetőség, a kép melletti JELENTKEZÉS gombra kattintva.
A műhelylátogatáshoz feltétlenül szükséges a regisztrációs szelvény, amely az online jelentkezés után személyesen vehető át a WKK információs pultjánál (XIX. ker. Petur u. 7.) március 19. és április 11. között. A szelvény átvételkor informálódhatnak a találkozás pontos helyszínéről is. Amennyiben valaki a szelvényt nem veszi át, annak jelentkezését semmisnek tekintjük.
Valamennyi műhelylátogatás Kispesten, helyi művészeknél történik.

A részvétel díjtalan!

A művészről:
„Cserny Timi Pookah vagyok, Budapesten élek és alkotok. Valahogy bármihez nyúlok, köze lesz a mesékhez. A régiekhez és az újakhoz, a sokat mesélt archetipikusakhoz  vagy azokhoz, amiket három embernél több nem ismer széles e világon és azokhoz, amiket én mesélek magamnak. A mesék, történetek gombokat nyomnak meg az emberben, erők ébrednek tőle. Imádok játszani, belebújni valaki más sorsába, gondolni a gondolatait, érezni az érzéseit. A képeim is gyakran szólnak ezekről a mesékről. Alapvetően grafikus vagyok, vonalasan rajzolok legtöbbször. A színek változnak, élénkek vagy finomak - vagy éppen feketék és fehérek. Sok dolgot kipróbálok, festeni is szeretek hajlékony, könnyed akvarellel, de aztán mindig visszatérek a vonalakhoz. Sorozataimban, önálló képeimben az érzelmek témáját boncolgatom, és azt, hogyan kapcsolódik a saját belső valóságom a helyhez és az időhöz, amiben élek, és amire végeredményben reflektálok. Mi valós? Mi az, amit elképzeltem csupán? Valóssá teszik-e az általam megélt érzelmek a nem létezőt? Hogyan kapcsolódik a kettő egymáshoz, miként hatnak egymásra? Szeretem a világot a szemembe szívni, addig, hogy túlcsorduljon tőle a szívem. Érdekel a dolgok összetettségének problémája: emberként, nőként, anyaként és művészként nézek a világra, és azt látom, soha semmi nem egyértelmű vagy csupán egyrétegű. Kíváncsiságom segít benne, hogy a rétegek alá hatoljak, és egyenként megmutassam őket.”
Cserny Timi Pookah 2004-ben végzett a Krea Kortárs Művészeti Iskola tervezőgrafika szakán. A Young & Rubicam reklámcégnél volt illusztrátor, jelenleg freelancer grafikusként dolgozik. Főként egyedi grafikákat, portrékat, könyvborítókat, illusztrációkat, logókat és arculatokat készít, de kalligrafált már könyvet is. A Kispesti Helikon Kulturális Egyesület tagja.Címkék: művészet, wekerlefeszt, műhelylátogatás

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

Műhelylátogatás Bereczky Ildikó grafikusművésznél (archiválva 2018.04.16.)

2018.04.15. A VII.WekerleFeszt keretében.
részletek...

Műhelylátogatás Ruzicska Tünde keramikusművésznél (archiválva 2018.04.16.)

2018.04.15. A VII.WekerleFeszt keretében.
részletek...

Műhelylátogatás Pál Csaba grafikus- és festőművésznél (archiválva 2018.04.16.)

2018.04.15. A VII.WekerleFeszt keretében.
részletek...

Műhelylátogatás Szőke Péter Jakab festőművésznél (archiválva 2018.04.16.)

2018.04.15. A VII.WekerleFeszt keretében.
részletek...

VII. WEKERLEFESZT MŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ (archiválva 2018.04.16.)

Április 14-15. Művészeti programok, műhelylátogatások, wekerlei séták helyi művészekkel.
részletek...