Boribaba történet

Boribaba történet

Legyetek ti is Boribababák!

Mára már fogalom: Katona Bori babatornája a Wekerletelep kincse, de egyre több helyen találkozom olyanokkal, akik hallottak róla, vagy jártak hozzá. Nem csak egy torna, nem csak egy ringató, nem csak egy kézműves-foglalkozás kicsiknek. Egy olyan hely, ahol a babaálmok valóra válnak. Egy olyan hely, ahol másfél óráig csak gyermekünkké vagyunk. Szappanbuborék után futunk, bukfencezünk, padra mászunk, színezünk, ragasztunk, mondókázunk, énekelünk, bábozunk, almát eszünk és teát iszunk…

Másfél éves kortól már szinte mindenben részt tudnak venni a babák, és igazán jó érzés látni, ahogy hónapról-hónapra fejlődik, ügyesedik gyermekünk.

Mi két gyermekkel is végigjártuk Katona Bori minden foglalkozását: a picibaba-tornától az ovis tornáig, a vízhez szoktató úszástól a nyári táborokig, vagy a sítáborig. Ha most a kiskamasz gyermekeimet mozogni látom, mindig eszembe jut, hol, hogyan kezdtük. Hogy egy padon csak kézen fogva mentek végig, s a fejüket nem voltak hajlandóak vízbe tenni. Borinak hála, sokat tanultunk arról, hogyan tudjuk a babák mozgását okosan segíteni, bátorságot adni, bizalmat ébreszteni. Két nagyobb kisfiú édesanyjaként abban is segített, ha elakadtunk az apróságokkal: szeretettel adott tanácsot, de csak, ha megkértük rá. Most mindkét gyermekem versenysportol, mozgáskultúrájukat és – szeretetüket mindenképpen megalapozták az első évek. S hogy nem CSAK ezt kaptuk Boritól, azt az alábbi történet is ékesen bizonyítja:
Egyszer, amikor a már iskolás fiam vagányan épp egy társát szidta, aki lassabb volt nála, megkérdeztem tőle, emlékszik-e arra, mit tanított Bori néni a segítségre szorulókkal kapcsolatban? Az ölembe ült és elsírta magát: „Igazad van anya, Bori néninél olyan természetes volt, hogy mindenki mindenkinek segít!” Életre szóló barátokra leltünk, akikkel csodás közösséget alkottunk, s a mai napig is összejárunk, tartjuk a kapcsolatot.

Egy vélemény a sok közül, de ha jó pedagógust kerestek, aki ösztönösen ért a gyerekekhez, a mozgásfejlesztéshez, és fantasztikus közösséget kovácsol, akkor próbáljátok ki Katona Bori foglalkozásait, sok szeretettel ajánlom:

Rábayné Füzesséry Anikó (a 10 éves Gergő és a 8 éves Zsófi anyukája)

Címkék: baba-mama, fejlesztés, babatorna
Kapcsolódó programok
BORIBABA TORNA PROGRAM
BORIBABA TORNA PROGRAM
Kapcsolódó albumok
Boribaba torna
Boribaba torna