Óriás társas a napközis táborban

Óriás társas a napközis táborban

A Tengerecki Alapítvány jóvoltából 2016. július 26-án a társasjátéké volt a főszerep a napközis táborban, a Vass Lajos Általános Iskola udvarán.A lehetőséget a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár pályáztai úton nyerte el az alapítványtól.

Az ügyességi és kreativitást fejlesztő társasjáték 4 nagy elemét az udvaron állítottuk fel, a gyerekek maguk voltak a bábuk. A négy társasjáték moderálását a tábor pedagógusai végezték. Az időjárás szerencsére a kedvünkben járt, nem esett és nem volt kánikula sem. A reggelizés után csapatokra osztottuk a gyerekeket, és a tábor pedagógusainak vezetésével elindultak a játékok. Azt tapasztaltuk, hogy korosztálytól függetlenül vonzotta a diákokat az óriás társas játék, mivel látványos, izgalmas és számukra szokatlan volt. A pedagógusok is hamar feltalálták magukat, elsajátították a szabályokat, és sikeresen vezették le a játékokat. Vetésforgóban minden gyerek ki tudta próbálni a négy táblát, és dél körül már mindenki kellően elfáradt. 

A játékot ezen a héten több mint 120 gyerek próbálhatta ki. A napközis táborban ezekben a hétekben is számos más, érdekes program várta még a gyerekeket: tűzoltósági bemutató, kirándulás Nőtincsre, rendőr nap, kisvonatozás a Merzse-mocsárhoz, batikolás, múzeumlátogatás a Műszaki Múzeum Tudománytárába.

Címkék: napközis, tábor