Könyvkapocs a Wekerlén

Könyvkapocs a Wekerlén

KÖNYVKAPOCS AKCIÓ

2016. november 30. délelőtt

Élő láncot hirdettünk meg a Wekerlei Könyvtár költözése alkalmából az új helyszín és a régi hely között, a Kós Károly téren.

Az esemény nagy sikerrel, fantasztikus hangulatban, ragyogó napsütésben zajlott le, élő láncot alkotva juttattuk át a Wekerlei Könyvtár utolsó pár száz kötetét a könyvtár új helyére. A Wekerletelepről négy iskolából vettek részt a gyerekek (Erkel Ferenc, Kós Károly, Hungária Ált. Iskolák és a Deák Ferenc Gimnázium), összesen 11 osztály 300 diákja adogatta a könyveket, valamint lelkes wekerleiek és könyvtári tagok. 

A Wekerlei Kultúrház és Könyvtár szervezésében megvalósuló esemény apropója a helyi, önkormányzati fenntartású kis könyvtárunk korszerűbb, nagyobb helyiségbe való költözése. A közösségépítő jelentőséggel bíró eseménnyel szerettük volna felhívni a figyelmet az értékmentésre, az olvasás fontosságára és a könyvtárak jelentőségére. 

Az M5 TV riportját a Könyvkapocsról december 3-án délelőtt a Hétvégi belépő című műsorban vetítették le (harmadik téma):
http://www.mediaklikk.hu/video/hetvegi-belepo-2016-12-03-i-adas/

Erdős László videója:
https://www.youtube.com/watch?v=iHNr6O7hPVU

Az esemény támogatói voltak: teákkal támogatott a másik bolt és a Wekerlei Társaskör Egyesület, papírpoharakkal támogatott. Köszönjük!
az Eurocup Hungary Kft.

A könyvtár új helyszíne 2017. január 23-tól nyílik meg, a Magyar Kultúra Napja alkalmából.


Mindenkinek köszönjük a részvételt!

Címkék: könyvtár, könyvek, Wekerle
Kapcsolódó programok
Könyvkapocs akció
Könyvkapocs akció
Kapcsolódó albumok
Könyvkapocs 2016.11.30.
Könyvkapocs 2016.11.30.