Téltemetés 2017

Téltemetés 2017

Rajtunk már nem múlik – Téltemetés 2017.

Minden évben eljön az a pillanat, amikor már nem vígasztal minket sem az illatos tea, sem a hóesés, sem a szánkózás, sem a sült gesztenye, sem a takarónk melege. Mert tavaszt akarunk. De nagyon, és gyorsan.
A Wekerlei Társaskör Egyesület és a Wekerlei Kultúrház ráérezve erre a sokakat érintő igényre, közös téltemetésre invitálja minden évben a tavaszvárókat. Annak érdekében, hogy az űzés valóban alapos és hathatós legyen, a Wekerlei Kultúrházban kiszebábukat és zajkeltő eszközöket lehetett készíteni, amelyekkel egyrészről illő módon útjára engedhettük a telet, másrészről elijeszthettük a gonosz erőket, nehogy belekontárkodjanak a kikeletbe. 
A temetés főszereplője idén is az óriás kiszebáb volt – ebben az évben eléggé kikerekedett, úgy látszik hosszú és nehézségekkel teli volt a tél – akinek karján a gúzskarikákra, valamint a tarisznyájába lehetett elhelyezni a gondűző cédulákat, hogy vigye magával jó messzire mindazt, amit el szeretnénk hagyni. 
E kellékekkel felvértezve indult a hangos és hosszú menet a Kós Károly térre, ahol a téltemetők körében kántálással és énekszóval, a csillagokig érő lángok közé dobták a kiszebábut. 

„Kisze kisze szalmából, 
Perzselődj a lángoktól,
Vörös táncban hamvadj el, 
Nékünk most már tavasz kell!”

 

Címkék: téltemetés
Kapcsolódó albumok
Téltemetés 2017.02.25.
Téltemetés 2017.02.25.