Műhelylátogatáson jártunk Cserny Timi Pookah grafikusművésznél

Műhelylátogatáson jártunk Cserny Timi Pookah grafikusművésznél

 

2018. április 15-én vasárnap, a VII. WekerleFeszt keretében újra sor került a regisztrációhoz kötött műterem-látogatásokra a kerület művészeinek alkotó-kiállító tereibe. Ennek keretében látott minket vendégül Cserny Timi Pookah grafikusművész. Az alkalom lehetőséget kínált látogatóinknak a művésszel való személyes találkozásra, beszélgetésre az alkotói tér sajátos atmoszférájában. 

A művészről:
„Cserny Timi Pookah vagyok, Budapesten élek és alkotok. Valahogy bármihez nyúlok, köze lesz a mesékhez. A régiekhez és az újakhoz, a sokat mesélt archetipikusakhoz  vagy azokhoz, amiket három embernél több nem ismer széles e világon és azokhoz, amiket én mesélek magamnak. A mesék, történetek gombokat nyomnak meg az emberben, erők ébrednek tőle. Imádok játszani, belebújni valaki más sorsába, gondolni a gondolatait, érezni az érzéseit. A képeim is gyakran szólnak ezekről a mesékről. Alapvetően grafikus vagyok, vonalasan rajzolok legtöbbször. A színek változnak, élénkek vagy finomak - vagy éppen feketék és fehérek. Sok dolgot kipróbálok, festeni is szeretek hajlékony, könnyed akvarellel, de aztán mindig visszatérek a vonalakhoz. Sorozataimban, önálló képeimben az érzelmek témáját boncolgatom, és azt, hogyan kapcsolódik a saját belső valóságom a helyhez és az időhöz, amiben élek, és amire végeredményben reflektálok. Mi valós? Mi az, amit elképzeltem csupán? Valóssá teszik-e az általam megélt érzelmek a nem létezőt? Hogyan kapcsolódik a kettő egymáshoz, miként hatnak egymásra? Szeretem a világot a szemembe szívni, addig, hogy túlcsorduljon tőle a szívem. Érdekel a dolgok összetettségének problémája: emberként, nőként, anyaként és művészként nézek a világra, és azt látom, soha semmi nem egyértelmű vagy csupán egyrétegű. Kíváncsiságom segít benne, hogy a rétegek alá hatoljak, és egyenként megmutassam őket.”
Cserny Timi Pookah 2004-ben végzett a Krea Kortárs Művészeti Iskola tervezőgrafika szakán. A Young & Rubicam reklámcégnél volt illusztrátor, jelenleg freelancer grafikusként dolgozik. Főként egyedi grafikákat, portrékat, könyvborítókat, illusztrációkat, logókat és arculatokat készít, de kalligrafált már könyvet is. A Kispesti Helikon Kulturális Egyesület tagja.

Címkék: művészet, wekerlefeszt, műhelylátogatás