MŰHELYLÁTOGATÁSON JÁRTUNK RUZICSKA TÜNDE KERAMIKUSMŰVÉSZNÉL

MŰHELYLÁTOGATÁSON JÁRTUNK RUZICSKA TÜNDE KERAMIKUSMŰVÉSZNÉL

2018. április 15-én vasárnap, a VII. WekerleFeszt keretében újra sor került a regisztrációhoz kötött műterem-látogatásokra a kerület művészeinek alkotó-kiállító tereibe. Ennek keretében látott minket vendégül Ruzicska Tünde keramikusművész. Az alkalom lehetőséget kínált látogatóinknak a művésszel való személyes találkozásra, beszélgetésre az alkotói tér sajátos atmoszférájában. 

A művészről: 
„Azt gondolom, hogy a design úgy kommunikál egy folyamatot, hogy mögötte ott van az alkotó és az anyag. A hagyományos kézműves kerámia és a kortárs kísérleti törekvések találkoznak munkám során. A forma, a felület, a funkció és a technológia harmonikus együttélésének folyamatos finomításán dolgozom. Szabadkézzel alakítom ki tárgyaimat, és szilárdan hiszem, hogy a kézzel készült tárgyak időtlen értékükkel vezetnek minket az úton...“

Ruzicska Tünde keramikus iparművész 2010-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kerámiatervező-művész szakán, majd 2011-ben Vizuális- és környezetkultúra tanár szakon. Diplomái megszerzése után a Tömörkény István Művészeti Szakközépiskolában tanított. Doktori tanulmányait 2013-ban kezdte meg Iparművészet szakirányon a MOMÉ-n, ahol doktoranduszként kurzusokat is tart. Jelenleg a Képző- és Iparművészeti Szakgimnáziumban tanít kerámiát, emellett egyéni vállalkozásában dolgozik, mint kerámiatervező- és alkotó művész. 2015 óta limitált darabszámú, egyedi használati kerámia tárgyakat tervez és készít megrendelésre.
Több hazai kortárs művészeti projektben szerepelt. Legutóbbi önálló kiállítása a FUGA Építészeti Központban volt látható 2018. januárjában Parafrázisok címmel. 

Ruzicska Tünde honlapja: http://tunderuzicska.hu/hu

Címkék: művészet, wekerlefeszt, műhelylátogatás