Bossa Nova mesék

Bossa Nova mesék

Édes-keserű életérzés

Portugál napunk szervezésének egyik első és igen fontos lépése az volt, hogy kitaláljuk, ki legyen az a művész, akit záróműsorunkhoz vendégül hívunk. Tudtuk, nem kevesebb feladat hárul rá, minthogy átadja hallgatóságának azt a keserédes szívmelengető és fájlaló életérzést, amely egyszerre élettel teli, mégis folyton máshová vágyódik. Egyértelmű volt számunkra, hogy Rozina lesz az. 

Pátkai Rozina és Ifjabbik Tóth István - Bossa Nova Mesék

Az olasz gyökerekkel rendelkező magyar énekesnő Pátkai Rozina, számos nemzetközi verseny díjazottja, elismeréseinek sorát jazz és Fringe fesztiválok színpadain gazdagította szerte a világban. 2016 végén jelent meg az énekesnő második albuma, a kizárólag saját szerzeményekből álló Paraíso na Terra, amelynek dalait szintén a latin dallamok inspirálták, de már egy teljesen egyéni zenei világba vezetik el a hallgatót. A lemez elnyerte az amerikai Independent Music Awards legjobb vokális jazz albumának járó elismerést a 2017-es évben.
Pátkai Rozina ezúttal a nagyszerű fiatal jazz gitáros, ifjabbik Tóth István társaságában érkezik, a programban az ismert bossa novák mellett a saját dalok az autentikus brazil dallamvilágból kiindulva szakítanak a zárt formákkal.

Kapcsolódó programok
PORTUGÁL NAP
PORTUGÁL NAP