Zöldőrök flóráért, faunáért beszámoló

Zöldőrök flóráért, faunáért beszámoló

Zöldőrök flóráért, faunáért

A kilencedik kerületi környezetvédelmi verseny zajlott le 2019. október 18-án, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár, valamint a támogató, a Richter Gedeon Gyógyszergyár közös szervezésében.

A versenyt idén is 6. és 7. osztályos kerületi iskolásoknak hirdették meg. A program vezérfonalát az adta, hogy a mai gyerekek hogyan és mit tehetnek az élővilág és a természet megóvása érdekében. A kerületből 6-8 fős csapatok vettek részt az izgalmas vetélkedőn.

Az idei verseny újszerűségét az jelentette, hogy a gyerekek négy állomásból álló játékos kalandtúrán vettek részt a Wekerletelep utcáin és terein, ahol a csapatoknak játékos feladatokat kellett végrehajtaniuk. A résztvevőknek nemcsak a tudásukra, de kreativitásukra és logikájukra is szükségük volt.

A csapatok közül a Hungária iskola különdíjjal, az Erkel iskola csapatai a 2. és a 3. helyezéssel, a Bolyai iskola csapata pedig a fődíjjal térhetett haza. A díjazottakat a Richter Gedeon Gyógyszercég olyan ajándékokkal, sportszerekkel, társasjátékkal jutalmazta, amelyeket iskolatársaikkal együtt az egész osztály tud hasznosítani.

A játékos feladatokat és a kalandutat Mayer Adél múzeumpedagógus és Varga Bogi pedagógus állította össze és vezette le.
A zsűri tagjai voltak: Otrok Györgyné, a Richter Gedeon gyógyszercég képviselője, Szabó Mária, a WKK igazgatója és a játék két levezetője, Mayer Adél és Varga Bogi.

Állomások:
1. állomás
Győri Ottmár tér: Ökológia lábnyom mérése bekötött szemmel. Szemétszedés és válogatás. Érdekességek az energiafogyasztásról.

2. állomás
Kós Károly tér: Környezetünket veszélyeztető anyagok, radioaktív veszélyes anyagok. Ügyességi játék: veszélyes anyag szállítása.

3. állomás
Bárczy István tér: Közismert tévhitekről igaz-hamis játék során. Tippek a környezettudatos élethez különböző szerepekben: mini színházi előadás.

4. állomás
Wekerlei Kultúrház: Plakátkészítés egy környezetvédelmi témában. 

Címkék: környezetvédelem, Wekerletelep