Olvasósarok

Hatodik Bölcsődenyitogató a WKK-ban (archiválva 2020.03.10.)


kispest.hu cikke 
2020. 02. 09.

Hatodik alkalommal tartottak bölcsődenyitogatót

Beszélgetéssel egybekötött tájékoztatót rendezett szombaton a Wekerlei Kultúrház azoknak a szülőknek, akiknek a kisgyermeke idén kezdi a bölcsődét.

Brinza Istvánné, a Kispesti Egyesített Bölcsődék vezetője a bölcsődei rendszerről, szolgáltatásokról, lehetőségekről és a felvételi rendről adott tájékoztatást a szombati találkozón. Kispesten hat bölcsődét tart fenn az önkormányzat 480 férőhellyel: négy lakótelepi, egy wekerlei és egy kertvárosi intézményben látják el a gyermekek felügyeletét 6 hónapostól 3 éves korig. A gyermekfelvétel minden hónap második szerdáján 9–15 óra között a Csillagfény Bölcsődében (1191 Bp., Eötvös utca 11.) történik.

Az intézményvezető tájékoztatóját követően az egyes bölcsődék vezetői mutatták be intézményeiket, majd az érdeklődő szülők kérdéseit válaszolták meg. A kispesti bölcsődékkel kapcsolatos tudnivalók itt olvashatók részletesen.

Vinczek György alpolgármester lapunknak elmondta a kerületi bölcsődei hálózat megközelítőleg 80 százalékos kihasználtsággal működik, egy-két éven belül nem várható lényeges változás, a bölcsődék tudják fogadni a gyerekeket. Hangsúlyozta, hogy a kispesti bölcsődék korszerűek, azokban szakmailag felkészült nevelők várják a kisgyermekeket, akik biztonságos körülmények között tölthetik idejüket.

Azt is megtudtuk az alpolgármestertől, hogy egy dán képzési központtal való együttműködés eredményeként az idei évtől 2 éven keresztül 30 kisgyermeknevelő vesz részt kispesti képzésen és ismerkedhet Dániában is az ottani rendszerrel. Reméljük, módszerben, szemléletben is újat hoz majd ez a képzés, és az amúgy is magas színvonalú bölcsődei szolgáltatás még színvonalasabb lesz. 

Forráshttps://uj.kispest.hu/hirek/9044-hatodik-alkalommal-tartottak-bolcsodenyitogatot

Kapcsolódó galéria (Bölcsődenyitogató 2020.02.08.):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: Kispest, bölcsődék, bölcsődeválasztás
2020.02.10.

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

BÖLCSŐDENYITOGATÓ (archiválva 2020.02.13.)

2020.02.08. A Kispesten működő bölcsődék vezetői beszélgetnek az érdeklődőkkel.
részletek...