Olvasósarok

Téltemetés 2020.


kispest.hu cikke
2020. 03. 01. 

Wekerlén már eltemették a telet

Tizennegyedik alkalommal vetettek véget közösen a télnek, kísérték utolsó útjára a telet jelképező kiszebábot, és dobták a tűzre a Kós Károly téren.

Az idei „télkergető esemény” most is zajkeltő eszközök, télűző álarcok, népi hangszerek, kicsi kiszebábok és a nagy kiszebáb tömésével kezdődött a Wekerlei Kultúrházban. Most is minden az évek óta megszokott hagyományoknak megfelelően zajlott, ám néhány újdonság is várta az érdeklődőket. Idén az emeleten nem csak népi hangszereket és kicsike kiszebábokat lehetett készíteni, hanem papírtányérból igazi busóálarcot is, valamint a zajkeltők közé csatlakoztak a Kispesti Baranta Kör hagyományőrzői, akik ostorcsattogtatással segítettek elűzni a telet – tudtuk meg Bonencsuk Mónikától, a kultúrház munkatársától.

„Dínomdánom, vigalom, nincs a táncra tilalom! Induljon a menet! Tüntessük el a telet” – ekképpen hívogatták a menet tagjait a tavaszváró énekesek, akik élen jártak nem csak az éneklésben, hanem a menetelésben is.

A néhány száz fős télűző menet, kicsik és nagyok, komoly hangoskodás mellett vonultak át a Kós Károly térre, ahol meggyújtották a máglyát, körbevették a tüzet, amelynek melegénél népdalokkal hívogatták a tavaszt, és tűzre dobták a tél jelképét, a kiszebábot.

Forrás: https://uj.kispest.hu/hirek/9130-wekerlen-mar-eltemettek-a-telet

Kapcsolódó galéria (Téltemetés 2019.02.23.):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!

Kapcsolódó galéria (Téltemetés 2020.):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: téltemetés, Wekerletelep, kiszebáb
2020.03.02.

Kedves Látogatóink!

A kultúrház március 17-től a látogatók előtt ZÁRVA tart.
A hétköznapi tanfolyamok szünetelnek.
Hétvégi programjaink egy részét 2020. őszére tervezzük megrendezni.


A WKK csapata jelenleg belső munkákat végez 8.00 és 16.00 óra között,
az e-mailekre, telefonokra igyekszünk válaszolni.


A nyári tábori befizetés időpontját (április 6.) eltoljuk. Új időpontot, sajnos nem tudunk közölni, az iskolai leállás függvényében tudjuk újra tervezni a nyarat.

Minden további változásról olvashatnak majd a honlapon és a facebook oldalunkon.

Vigyázzunk a magunk és egymás egészségére!