TIMI BABA KALANDJAI 2022.

TIMI BABA KALANDJAI 2022.

Timi baba kalandjai

2019 nyarán a Wekerlei Kultúrház "talált tárgyak osztályán" szomorkodott egy kézzel készített - horgolt - baba. Még azokban a hetekben lefotóztuk és hírül adtuk online felületeinken, hogy egy szép baba keresi kisgazdáját. Majd teltek a hónapok, évek és 2022 tavaszán a gyereknapi rendezvényünkre készülődve, ezt a helyes horgolt babát használtuk fel a program hirdetéséhez. Kivittük a kertbe és lefotóztuk, arra gondolván, hogy ezek a kedves képek jól tükrözik majd a "Gyereknapi hangolódás" programunk hangulatát. És láss csodát! Megcsörrent a telefonunk és a telefon másik végén egy anyuka izgatottan mesélte el nekünk, hogy a plakáton szereplő baba a kislányáé, ő készítette saját kezüleg neki egy éves születésnapjára. Sokáig keresték és soha nem feledték a kedves babát, és hihetetlen öröm számukra hogy a baba - már a nevét is tudjuk: Timi baba - előkerült.

Timi baba - ha beszélni tudna - így meséli el történetét:

"Hogy hogyan is születtem? Anyukám a kisebbik kislányának első születésnapjára horgolt engem. Pont úgy néztem ki, mint Ő. Barna hajam két copfba fogva és olyan rózsaszín ruhát kaptam, mint amilyeneket Ő hordott. Nagyon örült nekem, amikor megkapott szülinapi ajándékként, így a legjobb barátok lettünk. Olyannyira, hogy saját magáról nevezett el, ezért lettem Timi baba.

Rengeteg helyen jártunk együtt... Voltam Vele kirándulni, állatkertben, óvodában, különböző foglalkozásokra és legutóbb fazekas táborba is elkísértem a Wekerlei Kultúrházba, még 2019-ben. Egyik nap azonban elkavarodtunk egymás mellől. Kerestem az én legjobb barátomat, Timit, de nem találtam sehol. Timi is keresett, de ő sem talált engem... egyikünk sem emlékezett rá, hogy hol látta a másikat utoljára.

Viszont megtalált egy néni a WK-ban... Mivel megsajnált, hogy egyedül vagyok, bevitt az irodájába és innentől együtt szerveztük a gyerekek foglalkozásait. Teltek az évek és egyre kevesebb reményt láttam, hogy újra viszont látjuk egymást. Azonban közeledett a gyereknap... gondoltam most bevetek mindent... Kicsinosítottam magamat, hogy én legyek az, akit kiválasztanak a Wekerlei Kultúrház gyereknapi rendezvényének figurájaként. És igen! A Kultúrház vezetőjével összekacsintottunk és már tudtam, hogy én leszek az!

Anyukám gyanútlanul nézelődött gyerekprogramok után kutatva, amikor meglátta a rólam készült képet. Én csak ültem és vártam, hogy történik-e valami. Már kezdtem elszomorodni, amikor hopp, beszélgetést hallottam a folyosóról és valaki egy baba után érdeklődött. Anyukám hangja volt, biztos voltam benne, hogy értem jöttek! Nagyot dobbant a szívem, mert tudtam, hogy végre találkozhatok a legjobb barátnőmmel.

Hálásan köszönöm a WK munkatársainak, hogy vigyáztak rám éveken keresztül és segítettek hazajutni! Timi és én voltam aznap a legboldogabb, amikor újra találkozhattunk egymással!"

Timi baba történetét a baba készítője Mátyásné Schuszter Csilla írta.