Adventi készülődés 2022.

Adventi készülődés 2022.

A Wekerlei Kultúrház hagyományos programja az Adventi Készülődés. Hosszú évekig nagy sikerrel zajlott az adventi koszorú készítés és az itt készült koszorúk a családi asztalok ékességévé válhattak. Az elmúlt években kibővítettük a kézművesfoglalkozásainkat. Együtt készíthettünk adventi naptárakat, asztaldíszeket, mártottunk gyertyákat, és együtt meséltünk a gyerekeknek. Az Adventi Készülődés programnak egy kiemelten fontos része az ajándékgyűjtés és csomagolás, mely letisztult egyszerűséggel a SZERETETTEL nevet kapta. A beérkező ajándékokat együtt csomagoljuk és díszítjük fel látogatóinkkal, majd az összegyült csomagokat átadjuk a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrumnak, hogy ők osszák szét a rászoruló családoknak.

Úgy gondoltuk, hogy az adventi időszak ne csak a lakásunk takarításáról, ajándékok utáni szaladgálásból álljon, inkább legyen ez a pár hét az ünnepvárás örömmel és izgalommal teli időszaka, amit közösen, közösségben, családdal és barátokkal együtt élünk meg. Ezekkel a gondolatokkal szervezedtünk, készültünk a 2022. november 26-án megvalósult programunkra. És a vágyunk teljesült. A családok ünnepi hangulatban érkeztek. És együtt közösségben alkottunk, mártottunk gyertyát és készítettünk illatpárnát, ajtókopogtatókat, asztaldíszeket, sütöttünk és díszítettünk mézeskalácsokat, és meséltünk a gyerekeknek bábokkal, kollégákkal, gyerekekkel és szülőkkel. Nagyszerű élmény volt! Köszönjük! 

A SZERETETTEL ajándékgyűjtés és csomagolás programelemen 29 darab csodás karácsonyi csomag készült. Reméljük, hogy a gyerekek nagyon örülnek majd az ajándékoknak.