Kiállítások

Tudományos természet – természetes tudomány (archiválva 2017.01.11.)


Tudományos természet – természetes tudomány pályázat  kiállítása.

Magyar természettudósok, felfedezők, feltalálók és munkásságuk 33 látványos, informatív tablón.
Az alkotások 10-14 éves gyerekek munkái, akik közül 11 fő a Richter Gedeon Nyrt. által támogatott díjazásban részesült. A komoly kutatómunkáról tanúskodó tablók között több szólt Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar orvosról, biokémikusról. Többen készítettek tablót Herman Ottóról, Irinyi Jánosról és Teleki Sámuelről is, de voltak igazi kultúrtörténeti csemegék, mint Detre László csillagászról, Kaán Károly erdőmérnökről vagy Bánki Donát gépészmérnök, feltalálóról szóló munkák.  

A nyertesek névsorát itt olvashatják: http://wkk.kispest.hu/palyazat/351/tudomanyos-termeszet-termeszetes-tudomany

A vitrinekben Sivók Zoltán gyűjtő anyaga látható. Kiállítás anyagát régi természettudományos könyvek, laboratóriumi eszközök teszik plasztikussá, de igazi értékes különlegességeket is találhatunk a kiállított, közel száz éves egyetemi „leczkekönyvekben”. Olyan történelmi személyek sajátkezű aláírásait is megszemlélhetjük, mint Dr. Cholnoky Jenő magyar földrajztudós, író, egyetemi tanár kézjegyét, Dr. Teleki Pál gróf magyar geográfus, egyetemi tanár, politikus és miniszterelnök, a Magyar Tudományos Akadémia tagjának aláírását vagy Gróf Klebelsberg Kuno jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus, vallás- és közoktatásügyi miniszter neve mellett található aláírást.

A kiállítás 2017. január 11-ig látható.

 

Kapcsolódó galéria (Természettudományok csodái kiállítás):

A nagyobb nézetért kattints a képekre! Billentyűzeted segítségével is válthatod a képeket!Címkék: tudomány, alkotás, kiállítás, gyerek
2016.11.28.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Tudományos természet – természetes tudomány (archiválva 2016.12.15.)

A Richter Gedeon Nyrt. és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár kétfordulós pályázata 10-14 éves gyerekeknek és segítőiknek (pl.: szülők, nagyszülők, pedagógusok).

KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

A TERMÉSZETTUDOMÁNYOK CSODÁI (archiválva 2016.11.27.)

November 26. Látványos kísérletek, természettudományos érdekességek.
részletek...